Kunstschool Artiance

Kunstschool Artiance Speciaal is een kunstzinnige dagbesteding bestaand uit een vierjarige kunstscholing (een soort kunstacademie voor mensen met een beperking) en een werkatelier. We begeleiden gemotiveerde mensen vanaf 16 jaar in hun creatieve en persoonlijke ontwikkeling. Je leert bij ons te vertrouwen op je eigenheid en daar uitdrukking aan te geven op een kunstzinnige manier. In een veilige en creatieve omgeving wordt je uitgenodigd op ontdekkingstocht te gaan onder leiding van onze professionele docenten. Zij zijn allemaal ook werkzaam in de kunst en weten dus als geen ander wat kunst je opleveren kan. Wij bieden veel structuur en maatwerk om jouw creativiteit maximaal te ontwikkelen. Omdat we in groepen werken, worden ongemerkt ook je sociale vaardigheden getraind. Dit alles gaat gepaard met een positieve werksfeer en respect voor elkaar. Leuk om te weten; de Kunstschool exposeert met regelmaat als groep bij galeries of kunstevents.

Kunst wordt gemaakt door en voor mensen. Door kunst leren we elkaar en onszelf beter kennen. Kunst leert ons de onbeperkte mogelijkheden binnen de beperking te zien en er onze kracht van te maken.

Indicatie voor deelname 
Voor deelname is een indicatie voor dagbesteding van het CIZ nodig. Een PGB (persoonsgebonden budget) of ZiN (Zorg in Natura) kan ingezet worden voor deelname aan de Kunstscholing en werkatelier. Een kennismakingsbezoek en een dagje proefdraaien geven meer inzicht of de Kunstschool bij je past. Neem rustig contact op met ons. 
Voor wie 
Bij Artiance Speciaal zijn verschillende doelgroepen werkzaam. Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, autisme of psychische problematiek kunnen terecht bij ons. De belangrijkste voorwaarde is de motivatie en behoefte om jezelf te ontwikkelen in de beeldende kunst.  
Inhoud lesprogramma 
Zowel in de kunstscholing als het werkatelier geven we lessen in diverse technieken, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Allerlei beeldende technieken komen aan bod; schilderen, tekenen, grafiek, fotografie, beeldhouwen. De kunstschool heeft met regelmaat kunstprojecten rondom maatschappelijke thema’s zoals afval of pesten omdat we het belangrijk vinden onderdeel van de wereld te zijn. We leren je hoe het creatieve proces verloopt, hoe je werk presenteert maar ook samenwerken en zelfstandig werken is onderdeel van het programma. De kunstscholing behandelt in vier jaar stapsgewijs alle facetten die je moet weten voor je zelfstandig in het werkatelier aan de slag kan. Aan het eind van de scholing heb je een stevige eigen stijl ontwikkeld en heb je geleerd op jouw creatieve kracht te vertrouwen. 
Het Werkatelier 
Na de kunstscholing is het mogelijk om in het werkatelier zo zelfstandig mogelijk te werken, waarbij begeleiding op maat geboden wordt. Hier wordt ook wekelijks nog lesopdrachten gegeven. Je kan meedoen met de kunstprojecten en groepsexposities. Wij ondersteunen jouw ambities in de kunst. 


Docenten:

Meer informatie over de Kunstschool
Ben je geïnteresseerd en wil je weten of de Kunstschool iets voor jou is? Stuur dan een mail naar Talitha Schiffer: [email protected] of neem telefonisch contact op: 06 5155 0014


De Kunstschool zoekt Vrienden!
De kunstschool biedt haar deelnemers een keur aan lessen en projecten maar heeft de ambitie om meer naar buiten te treden voor en met haar deelnemers. Om kwalitatieve exposities en excursies te kunnen organiseren hebben we geld nodig. We zoeken ‘Vrienden’ die ons een zelfgekozen bedrag per jaar doneren, beginnend bij €15,-. Vanaf € 250,- per jaar noemen we je een ‘Dikke vriend’

Lees via deze link wat het betekent om ‘Vriend’ te worden. Word Vriend!


Bij Artiance Speciaal gaan we uit van de individuele mogelijkheden en het talent van de deelnemers. Het bieden van veel structuur in de dagindeling en inrichting, het geven van stimulerende kunst educatieve lessen en het creëren van een veilige werkomgeving maakt dat onze deelnemers het beste uit zichzelf kunnen halen.

MISSIE  
Doel van de scholing is de deelnemers te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk functioneren, als mens en als kunstenaar. Uitgangspunt is dat iedereen een creatief potentieel heeft dat ontwikkeld en gebruikt mag worden. De kunstschool ondersteunt de deelnemers deze krachtige hulpbron te ontdekken en in te zetten voor het maken van kunst maar ook in het dagelijks leven.

WEBSITE
Neem een kijkje op: www.kunstschool-artiance.nl voor meer informatie en voorbeelden van kunstwerken

Met dank aan onze sponsors!
Artiance Speciaal is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Alkmaar, VSB fonds, Stichting Doen, Rabobank, NSGK, FONDS verstandelijk gehandicapten.