Organisatie & Beleid

Over Artiance
Artiance is hét Centrum voor de Kunsten van Alkmaar en omgeving, gevestigd op het Cultuurplein samen met TAQA Theater De Vest, Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard. Hoewel Artiance zelf pas sinds 1987 bestaat, gaan onze wortels al veel verder terug. Artiance is namelijk voortgekomen uit de Volksmuziekschool, het Jeugdtheater Alkmaar en Scarabee. Artiance biedt plaats aan circa 2500 'vrije tijd' cursisten.

Artiance bestaat uit de afdelingen Vrije Tijd, Cultuurstroom en Bureau CultuurPrimair en het bedrijfsbureau. Er werken in totaal meer dan 100 medewerkers en docenten bij Artiance. Organigram.

Ons aanbod
Iedereen die zich actief wil bezighouden met beeldende kunst, dans, media & design, musical, muziek of theater krijgt hier de kans om zijn of haar talenten te ontdekken, ontwikkelen en boven zichzelf uit te stijgen. Of het nu gaat om het aanleren van basistechnieken of een voorbereiding op het toelatingsexamen van bijvoorbeeld het conservatorium, de ervaren, gediplomeerde docenten begeleiden cursisten van alle niveaus en leeftijden.

Naast de reguliere lessen biedt Artiance vele extra’s in de vorm van interessante projecten, verdiepende workshops of deelname aan bijzondere evenementen, exposities, voorstellingen of concerten. Ook ondersteunt Artiance het basis- en voortgezet onderwijs bij kunsteducatie in de ruimste zin van het woord.

Raad van Toezicht
Artiance kent een directeur-bestuurder / raad van toezicht model. De Governance Code Cultuur ligt hieraan ten grondslag. De directeur legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Bekijk voor het jaarverslag het overzicht van de afgelopen jaren.