Groots Alkmaar Uitzending

Groots Alkmaar is een nieuw tv-programma over cultuur, natuur en historie voor de inwoners van de gemeente Alkmaar. Ondersteund door jonge professionals maakt de redactie, bestaande uit senioren, verschillende items. Deze worden in een uitzending op locatie één geheel. Met elke uitzending brengen we diverse activiteiten, voorstellingen, concerten exposities etc onder de aandacht, het biedt aanknopingspunten voor uitjes die je zelf kunt ondernemen en mogelijkheden om anderen te ontmoeten.

‘Naar buiten!’ is het motto van aflevering 7 van Groots Alkmaar. Deze keer waren we te gast bij de Hortus in Alkmaar, een prachtige botanische tuin aan de Berenkoog in Alkmaar. Hugo ontving hier Leoniek Verhagen die van alles vertelt over de Hortus en de ontstaansgeschiedenis.
Jacqueline van der Laan schuift ook aan, zij vertelt over festival KUUB, het festival voor amateurkunst dat in mei begint met workshops waaraan iedereen kan meedoen.

Daarnaast zijn er weer twee items te zien: Ger Augustus neemt ons mee op een rondleiding door de Hortus en Hans Mathot praat met beheerder en molenaar Fred Oudejans van de museummolen in Schermerhorn

Groots Alkmaar uploadt op elke 1e van de maand een nieuwe uitzending,bekijk alle eerdere uitzendingen terug via ons YouTube-kanaal en abonneer je om op de hoogte te blijven.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Victoriefonds, Sluyterman van Loo.


De minuut van: 
In deze uitzending zijn ook Gerdi Meyknegt, Ruud Herder en Harry van de Kuijt te zien. Klik op de link voor meer informatie:

  • Gerdi Meyknegt vertelt dat er weer vele evenementen zijn geprogrammeerd in Cultuurpark de Hout en roept mensen op zich te melden als vrijwilliger Meer informatie
  • Ruud Herder vertelt over Team Vrijwillig dat zich inzet om organisaties en vrijwilligers aan elkaar te koppelen Meer informatie 
  • Harry van de Kuijt werpt een blik vooruit op het benefietconcert ‘Circle of Music’ op 21 mei waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank Meer informatie


AGENDA TIPS MEI
Bij iedere uitzending worden op deze pagina inspirerende tips gegeven om er eens op uit te gaan. 

Bij de Bibliotheken Kennemerwaard worden regelmatig leuke activiteiten, lezingen of hulp bij digitale zaken georganiseerd. Theater de Vest en de Grote Kerk hebben een uitgebreid programma. Maar ook Podium Victorie is echt niet alleen voor jongeren, regelmatig zijn er mooie concerten die voor iedereen van alle leeftijden de moeite waard zijn. De Sociëteit op het Luttik Oudorp organiseert ‘ff buurten met een boterham’ en 1x per 14 dagen ‘de aanschuiftafel’. En natuurlijk is er in Groots Alkmaar nog veel meer te doen, kijk maar eens bij het programma van De Groene Zwaan in De Rijp of bij Podium onder de Toren in Grootschermer.
Hieronder alle linkjes naar de verschillende websites en nog meer activiteiten.