Groots Alkmaar TV

Iedere eerste van de maand staat op de nieuwe website een nieuwe uitzending van het programma over cultuur, natuur en historie van de gemeente Alkmaar. 
Groots Alkmaar TV inspireert je om erop uit te gaan en anderen te ontmoeten. Daarom geven we iedere maand TIPS in de agenda.
Ondersteund door jonge professionals maakt de redactie, bestaande uit senioren, verschillende items. Deze worden in een uitzending op locatie één geheel. Groots Alkmaar laat zien waar Alkmaar en de Alkmaarder trots op kan zijn: de historie van de stad en haar omgeving, de rijkdom van de natuur en het brede aanbod aan culturele activiteiten. Groots Alkmaar is meer dan een uitzending alleen. Met elke uitzending brengen we diverse activiteiten, voorstellingen, concerten exposities etc onder de aandacht en hopen we dat de beelden en verhalen de kijkers inspireren er op uit te gaan. Het biedt aanknopingspunten voor uitjes die je zelf kunt ondernemen en mogelijkheden om anderen te ontmoeten.

Groots Alkmaar is een programma van het ABC Huis, een bestuurlijke fusie tussen Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, centrum voor de Kunsten. Het idee voor dit programma is ontstaan bij een aantal senioren in corona tijd: “als we er niet op uit kunnen gaan, dan moeten we al het moois wat Alkmaar te bieden heeft naar de mensen thuis brengen.”

  • TV: Alkmaar Centraal
  • YouTube: Groots Alkmaar
  • Facebook: Groots Alkmaar
  • Website: Grootsalkmaar.nl
  • Mail: [email protected]

Groots Alkmaar wordt mede mogelijk gemaakt door: Victoriefonds, Sluyterman van Loo, RCOAK, gemeente Alkmaar, Oranjefonds. Met dank aan Rodi Media en Streekstad Centraal.