Hoorspelen

Tijdens de lockdown is bij het ABC Huis (een fusie van Artiance Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard) het initiatief ontstaan om hoorspelen te gaan maken. De basis van deze mini hoorspelen zijn interviews met Alkmaarse senioren. De hoorspelen blijken zo’n succes te zijn, dus ook na alle lockdowns gaan we door met het vastleggen van deze Alkmaarse (levens)verhalen.

De productie van de hoorspelen wordt gedaan door theatermaakster Joke Houtkooper, het Regionaal Archief zorgt voor de historische achtergrond van de diverse verhalen. Naast het online publiceren is het de bedoeling dat de verhalen ook op diverse locaties in de stad hoor- zichtbaar zijn via de zogenaamde ‘luisterhuisjes’, hierdoor komen de kleine Alkmaarse geschiedenissen op een bijzondere manier nog meer tot leven. Daarom koppelen we de verhalen het liefst aan een locatie in Alkmaar. Daarnaast zijn alle hoorspelen te beluisteren via de websites van Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard of via iTunes en Spotify

In de komende maanden willen we nog veel meer hoorspelen maken; bijvoorbeeld over de bioscopen in Alkmaar, of een dansschool waar u uw geliefde heeft leren kennen. Heeft u een mooi verhaal? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Ria de Ridder; [email protected] met daarin in het kort wat u heeft te vertellen. 

Hieronder plaatsen wij alle hoorspelen die tot nu toe opgenomen zijn.De Alkmaarse Synagoge 


Firma Hoed - een hoorspel

Interview met Arie Baas - De Kaasbouters

Interview met Harry Warmenhoven - Schoenmaker in Bloemwijk