Kortingen

Hieronder vindt u informatie over de diverse kortingen die gehanteerd worden bij Artiance.

Gezinskorting
Vanaf twee cursisten tot 21 jaar die uit hetzelfde gezin komen en door dezelfde betalingsplichtige zijn aangemeld, geldt korting op het lesgeld van de jaarcursussen. De korting bedraagt, afhankelijk van het aantal cursisten, tussen de 2½ en 5 procent. Deze korting is niet van toepassing op volwassenen (21+), knipkaarten, korte cursussen en activiteiten.

Korting Orkesten en bands
Jaarcursisten van Artiance (muziek) krijgen korting op deelname aan het Basis Symfonie Orkest, Junioren Symfonie Orkest, het Regionaal Jeugd Orkest en Popbands.

Kortingen met de AlkmaarPas bij Artiance
Alle houders van een AlkmaarPas (zowel gekocht als door de gemeente verstrekt) kunnen de Artiance kortingcoupons in de Alkmaar-app inleveren op ons cursusaanbod. U kunt 1 coupon inleveren per cursus. De coupon van € 5,- kunt u inleveren op cursussen vanaf € 50,- tot € 100,- en de coupon ter waarde van € 10,- kunt inleveren op cursussen vanaf € 100,-. (Deze Artiance korting is niet geldig op: Dag & Dauw activiteiten, Voorstellingen, Netwerkaanbod) Voor naschoolse activiteiten (georganiseerd door Artiance) kunt u de AlkmaarPas bij de school gebruiken, Artiance gaat niet over de facturatie.

Overige speciale acties met de AlkmaarPas: Indien er een speciale actie geldt in samenwerking met de AlkmaarPas staat dat bij het aanbod aangegeven.

Kortingen voor mensen met een minimum inkomen (met AlkmaarPas)
Wij hebben speciale kortingsregelingen voor inwoners van Alkmaar met een minimum inkomen. Hiervoor gebruikt u de kortingen uit het speciale 'jouw eigen Voordeelbudget' en het 'Kinderen doen mee' budget, die u krijgt bij de door de gemeente verstrekte AlkmaarPas:

  • Het persoonsgebonden budget uit ‘jouw eigen Voordeel’ (op naam van de pashouder) kan op al ons cursusaanboden activiteiten worden ingeleverd.
  • Het persoonsgebonden budget uit ‘Alle kinderen doen mee’ (op naam van inwonende kinderen van 4 t/m 17 jaar) kan op al ons cursusaanbod en activiteiten worden ingeleverd.
  • Het persoonsgebonden budget uit ‘Jouw Eigen Voordeel’ (op naam van de pashouder) kan worden ingeleverd om kaarten voor Dag & Dauw activiteitenaan te schaffen. Dit kunt u alleen aan de balie van Artiance doen. Wij vragen u daarom om tijdens openingstijden van onze balie langs te komen om dit te organiseren.

Kijk voor informatie over alle voordelen met de AlkmaarPas op www.alkmaarpas.nl
Hier is tevens de informatie te vinden over de gratis AlkmaarPas en/of het aanvragen van de gratis AlkmaarPas.
Als bovenstaande kortingen niet toereikend zijn om uw kind deel te laten nemen, kan een aanvraag bij het Jeugdsport- en cultuurfonds Alkmaar worden ingediend.

Het Jeugdsport- en cultuurfonds Alkmaar
Woont u in Alkmaar en heeft u een minimum inkomen of sociale uitkering, dan is het soms mogelijk een bijdrage in de kosten van een cursus te ontvangen uit het Jeugdcultuurfonds Alkmaar. De bijdrage is maximaal € 425,- per kind per jaar. Ouders en verenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Een aanvraag moet gedaan worden door een intermediair. Kijk voor meer informatie op de website: Jeugdfonds Sport & Cultuur of neem contact op met de consulent van het fonds, mail: [email protected] of via (072) 511 22 54.