Voortgezet Onderwijs

Artiance biedt verschillende mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan kunst- en cultuuronderwijs op school.

  • Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK): voor een verankering van het kunst- en cultuuronderwijs in de school.
  • Cultuurdagen of workshops: voor kennismaking met verschillende kunstvakken.
  • WAT DOE JIJ?: een interactieve voorstelling in de klas over diverse maatschappelijke thema's.

Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK) 
De regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) van het Fonds voor Cultuurparticipatie maakt het voor scholen mogelijk om kunst- en cultuuronderwijs te verankeren. Het plan wordt uitgevoerd in samenwerking met een culturele instelling en is gericht op borging van cultuureducatie op de school. De focus ligt op eigenaarschap en ontwikkeling van deskundigheid van de leerkracht én de leerlingen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

  • Willen jullie op school een cultuurbeleid en/of -plan ontwikkelen, maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?
  • Wil je een doorlopende leerlijn muziek, dans, theater, beeldend etc. ontwikkelen of verbeteren, maar zou je hier graag hulp bij hebben van een externe vakdocent?
  • Wil je meer samenhang aanbrengen tussen de kunstvakken en vakken als geschiedenis, burgerschap, taalonderwijs door bijvoorbeeld met overkoepelende thema's te werken?
  • Wil je graag een keer sparren over je lessen met een externe vakdocent om tot nieuwe ideeën te komen?
  • Wil je het leesplezier van de leerlingen bevorderen door bijvoorbeeld Spoken Word een onderdeel te laten worden van het taalonderwijs met behulp van een externe vakdocent?

Dit is een greep uit de mogelijkheden. Wil je graag in gesprek om te onderzoeken wat er op jullie school mogelijk is? Neem dan hier contact op.

Cultuurdag of workshop
Hebben jullie een cultuurdag op school? Artiance biedt een divers aanbod aan workshops in verschillende disciplines waaronder percussie, Spoken Word, dans (o.a. hiphop en wereld), fotografie, Tiny Art en graffiti. De workshops kunnen op school plaatsvinden, bij Artiance of op een andere locatie. We werken met ervaren kunstvakdocenten die de verbinding weten te leggen met jongeren en hun interesses en kunnen helpen om hun talent te ontwikkelen.

Wil je verdieping of verbreding op de kunstvakken van de school of wil je specifieke workshops die bijvoorbeeld aansluiten op het vak burgerschap? Ook dit is mogelijk! Neem hier contact op voor het aanvragen van workshops of het bespreken van de mogelijkheden. 

Interactieve voorstelling in de klas: WAT DOE JIJ?
Pesten, seksualiteit, groepsdruk, alcohol, diversiteit; het zijn onderwerpen waar jongeren veel mee bezig zijn maar waar niet altijd makkelijk over wordt gepraat. De interactieve voorstellingen van Artiance 'Wat doe jij?' maken ingewikkelde thema’s op een speelse en uitdagende manier bespreekbaar. Lees meer  

Neem voor meer informatie over activiteiten voor het voortgezet onderwijs contact op met Floortje Vinck: [email protected]