Dag & Dauw

Dag & Dauw is een initiatief van Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard (ABC Huis) en organiseert al vele jaren activiteiten in de Alkmaarse wijken: De Hoef, De Mare, Oudorp en Centrum. Iedere wijk wordt vertegenwoordigd door een vrijwillig programmateam, bestaande uit vitale senioren.

Het project Dag & Dauw is primair bestemd voor deelnemers en bezoekers boven de 60 jaar. Vitale senioren zijn producenten van hun eigen sociale en culturele activiteiten in hun eigen wijk. Dag & Dauw speelt in op actuele sociaal-maatschappelijke vraagstukken zoals zelfredzaamheid, kwetsbaarheid, eenzaamheid en zingeving. In de praktijk blijkt dat het project, met cultuur als middel, ook andere onvervulde behoeftes, opvattingen en belemmeringen aangeeft.

Dag & Dauw is een plek waar deelnemers en bezoekers alleen naartoe durven te gaan. Ook blijkt in de praktijk dat er regelmatig veertigers met (één van) hun ouders, andere familieleden of kennissen meekomen waardoor het project een intergenerationeel karakter krijgt.

Er hangt een sterk sociaal aspect aan alle bijeenkomsten. Deelnemers en bezoekers worden actief aangesproken door leden van het programmateam. Zij stimuleren bezoekers en deelnemers om elkaar en de wijk beter te leren kennen. Vaak blijven ze na afloop achter voor een kopje koffie of bezoeken ze samen met andere bezoekers en deelnemers, buiten het project om, andere activiteiten in de wijk of in de stad.

Alle informatie over de verschillende programmateams, locaties en activiteiten zijn te vinden op op de website: dagendauwagenda