De Kunstbron

“Ik voel me echt weer als dat jongetje van twaalf jaar dat zit te schilderen”, aldus Rom die elke woensdagochtend naar de Kunstbron van Artiance komt. Daar treft hij andere deelnemers die ieder op eigen wijze creatief bezig zijn in het creatief atelier. (bekijk de VIDEO onderaan deze pagina)

De Kunstbron is voor volwassenen die te maken hebben met achteruitgang van functioneren/vitaliteit en behoefte hebben om in een open omgeving/groep met kunst bezig te zijn. Er wordt geen les gegeven in traditionele zin maar deelnemers krijgen de vrijheid om hun eigen spoor te volgen en te werken met materialen en thema’s naar eigen keuze. De begeleiding bestaat vooral uit het scheppen van een veilige inspirerende ruimte, ondersteuning waar nodig, tips waar gewenst en natuurlijk ook koffie en koek.

Margo: “Plezier hebben met lotgenoten en ondertussen kunst maken waar je iets in kwijt kan, het maakt niet uit wat, Je hoeft helemaal niet kunstzinnig te zijn: ieder maakt zijn eigen ding. De eén maakt collages, de ander doet aquarel, ik boetseer. Het is echt een verrijking van mijn leven”

Uitganspunt is dat ieder mens een bron van creativiteit in zich heeft waar uit geput kan worden ook als andere functies door ziekte of ouderdom achteruitgaan. Ruimte geven aan dit creatief vermogen geeft plezier, vitaliteit en autonomie.

Bij de kunstbron kun je bezig zijn met wat je nog wél kan, het beeldend werken herinnert je aan wie je was voordat je achteruitging en verbindt je met de bronnen in jezelf. Ook geeft het de mogelijkheid gevoelens te uiten en te verwerken. Het contact tussen deelnemers onderling is een belangrijk onderdeel van de Kunstbron. Het delen van ervaringen brengt verbondenheid, herkenning en vooral ook een hoop gezelligheid.

De Kunstbron is ontstaan vanuit de behoefte van één van de deelnemers om beginnende Alzheimer beeldend te verwerken. De Kunstbron wordt geleid door beeldend kunstenaar Denise Kamp. Inmiddels is het een hechte groep mensen waar ruimte is voor nieuwe aanmeldingen.

Bent u of kent u iemand die geïnteresseerd is? Bel met Artiance: 0725404335 (bereikbaar tussen 13:00 en 17:00 uur) of stuur een mail met uw contactgegevens naar: [email protected] en we nemen contact met u op. We vertellen u graag meer over De Kunstbron!