SPOT Artiance

SPOT kan dienen als preventieve plek als het even niet lekker loopt in je leven of als je na een moeilijke periode weer structuur wilt opbouwen in je leven. In samenwerking met GGZ NN en RCO de Hoofdzaak is SPOT doorontwikkeld tot een creatieve werkplaats voor jongeren. Jij ontdekt wat je leuk vindt en krijgt hulp van jonge professionele kunstvakdocenten. Er is ook altijd een ervaringsdeskundige aanwezig. Doe wat bij je past en wat jij graag zou willen! 
Denk bijvoorbeeld aan: spoken word, fotografie, tekenen, schilderen, theater, muziek!

Wil je ook een keer langskomen? Wees welkom!

  • Maandag van 10:00 tot 13:00 uur
  • Woensdag van 10:00 tot 13:00 uur
  • Vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur
  • Bij Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar
  • Bel of app met projectcoördinator Maaike Mathot 06-40574856 voor meer info

Drie jaar geleden stapten een aantal jongeren bij Artiance binnen. Zij wilden aandacht voor jongeren met psychische kwetsbaarheid, het taboe rondom depressies doorbreken en niet alleen praten maar vooral veel doen. Muziek maken, schrijven, toneel spelen, schilderen, bouwen, fotograferen.
Deze jongeren staan aan het begin van de ontwikkeling van SPOT. Zij hebben meegedacht over wat er nodig was: “geen therapie, geen buurthuisidee, niet alleen maar chillen. We willen met kunst bezig zijn en dezelfde blijheid ervaren als vroeger toen we als kind toneelstukjes bedachten of mooie dingen maakten.”

Voor meer informatie app of bel met projectcoördinator Maaike Mathot 06-40574856