SPOT Artiance

SPOT is een creatieve werkplaats voor jongeren en jongvolwassenen. Als het even niet lekker loopt in het leven kan SPOT helpen bij het ontdekken van creatieve talenten. Het kan ook herstellend werken om na een moeilijke periode weer structuur op te bouwen voor jezelf. Het initiatief voor SPOT komt vanuit de jongeren zelf. Zij wilden graag werken met verschillende vormen van kunst, niet alleen praten maar vooral veel doen. Talentontwikkeling op een veilige plek met elkaar. Zij stonden aan het begin van de opzet en groei van SPOT en hebben meegedacht over wat er nodig is.

“Geen therapie, geen buurthuisidee, niet alleen maar chillen. We willen met kunst bezig zijn en dezelfde blijheid ervaren als vroeger toen we als kind toneelstukjes bedachten of mooie dingen maakten.”

  Artiance heeft in samenwerking met GGZ NHN divisie Jeugd & Gezin en RCO de Hoofdzaak SPOT doorontwikkeld. Jongeren kunnen onder leiding van professionele kunstvakdocenten en ervaringsdeskundigen hun talenten ontdekken en uitbouwen met behulp van kunst & creativiteit. Zo kunnen jongeren ontdekken wat ze leuk vinden. Onder het motto ‘Doe wat bij je past en wat jij graag zou willen!’ gaan de jongeren creatief aan de slag met bijvoorbeeld spoken word, fotografie, schrijven, tekenen, schilderen, bouwen, theater, muziek!

  SPOT richt zich op de groep jongeren van 14 tot en met 25 jaar. Voor overleg of dit bij je past kun je altijd contact opnemen met Maaike Mathot (06-40574856)

  • Maandag 10:00 tot 12:30 uur
  • Woensdag 10:00 tot 13:00 uur
  • Woensdag 19:00 tot 21:00 uur
  • Vrijdag 19:00 tot 21:00 uur

  Locatie: Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar
  Voor meer informatie app of bel vooraf even met projectleider Maaike Mathot 06-40574856

  Downloads