Alper Demir

Alper Demir

Beeldend: Kunstschool

Hallo, mijn naam is Alper Demir (1978) Ik ben beeldend kunstenaar en werk sinds juni 2022 bij de Kunstschool Artiance. Aan de kunstacademie in Izmir (Turkije) heb ik schilderkunst gestudeerd. Daarna heb ik beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam gedaan.

Ik ben iemand die ervan overtuigd is dat kunst en je eigen leven niet los van elkaar kunnen staan. Op die manier geef ik ook les. Ik focus niet puur op de techniek, de persoonlijke ontwikkeling van de leerling is net zo belangrijk. Ik probeer ik mijn leerlingen te begrijpen, inspireren en motiveren. Dit werkt altijd twee kanten op. Zij inspireren mij ook en deze uitwisseling groeit als een sneeuwbal.

Naast mijn werk bij Artiance ben ik beheerder in het Grafisch Atelier Alkmaar, docent schilderen bij Crejat en geef ik via Stichting de Vrolijkheid Heerhugowaard creatieve workshops aan kinderen in het AZC. Ook heb ik met mijn vrouw het kleinschalige bedrijf Kaplum opgezet, waarmee we duurzaam speelgoed ontwerpen en maken en kunstprojecten ontwikkelen.