Helen Groves

Helen Groves

Cultuurondernemer

Op mijn vijftiende ben ik samen met mijn familie geëmigreerd van Zuid-Afrika naar Nederland. Voor mij was dit een flinke culturele omslag. Hierdoor heb ik kennis gemaakt met de Nederlandse taal en cultuur. Op beiden ben ik verliefd geworden! Sinds 2010 ben ik werkzaam in de culturele sector als ondernemer en projectmanager.

Vanaf 1 november 2016 vervul ik de rol van Cultuurondernemer bij Artiance. Binnen deze functie stimuleer ik zowel intern als extern vernieuwende kunst- en cultuurprojecten. Daarnaast zet ik mij in om het netwerk van Artiance verder te verstevigen en te verbreden.

Mijn passie is om mensen en organisaties op ludieke, creatieve en informele wijze bij elkaar te brengen. Ik houd erg van verbinden. Ik zoek graag de samenwerking op en vind het leuk om te brainstormen over culturele behoeftes en unieke concepten. In een sector die zich continu ontwikkelt is het belangrijk om je te blijven vernieuwen. Ik sta daarom altijd open voor creatieve ideeën en koppel deze graag aan tastbare resultaten.

Ik vind het ontzettend leuk om voor Artiance te werken omdat ik voortdurend in aanraking kom met de verschillende disciplines. Daarnaast ontmoet ik allerlei creatieve mensen die dagelijks bezig zijn om een maatschappelijke bijdrage te leveren en dat vind ik fantastisch om te zien!