Sophie, Jan & Ton

Sophie, Jan & Ton

Media & Design: Foto-café

Het fotocafé is een platform om samen te werken en initiatieven te ontplooien. Eén keer in de maand komen we samen en wordt er onder het genot van een drankje gereflecteerd op het gemaakte werk. De drie docenten staan garant voor inspiratie en nieuwe opdrachten.

Contactgegevens voor 21+ lessen: [email protected] | 06 12 56 28 87

Jan Meurs: 
Al heel lang ben ik geboeid door de (zeggings-) kracht van fotografie en beeld. Ik heb de fotovakschool gedaan, en daarna volgde ik tal van workshops en bijscholingen op gebied van fotografie en beeld(vorming) Ik geef sinds eind jaren 90 cursussen en workshop fotografie bij Artiance. Het boeiende van fotografie is de combinatie van techniek & het creatieve/kunstzinnige. Het is voor mij de uitdaging om cursisten niet alleen de techniek van de fotografie, maar ook het creatieve en kunstzinnige verder te ontwikkelen. Wie anderen inspireert, zal bij het zien van hun bevlogenheid, zelf ook bezield worden.(Jim Beggs)

Ton Voermans: 
Mijn opleiding heb ik gedaan aan de G. Rietveld academie richting fotografie/audiovisuele vormgeving. Fotografie is een prachtig medium voor het verzamelen van afbeeldingen van je ideeën, herinneringen en bijzondere ervaringen. Stort je even helemaal op de techniek dan zal je ontdekken dat je snelle verbeteringen in de vorm en aanpak kan realiseren. Als je echt gaat fotograferen dan ga je foto's maken waarmee je zelf en andere gaat verrassen.

Sophie Terluin:
Ik ben Sophie; freelance docent, fotografe & kunstenares. In 2006 ben ik afgestudeerd op de Academie voor Beeldende Vorming richting foto & film. Wat mij inspireert: De natuur, de mens, de verwondering der kleine dingen, vergankelijkheid. Ik kan enorm blij worden van bijvoorbeeld een houten plank waar de verf al jaren vanaf aan het bladderen is.