• Muziek

Theorieles Muziek

Muziek maken is een ambacht. Het vergt veel oefening en theoretische kennis. Bij Artiance kun je  theorielessen volgen, deze lessen zijn ook mogelijk voor leerlingen die geen muziekles bij ons volgen. Na de theorielessen kun je muziekexamen doen en krijg je een erkend A, B, C of zelfs D – diploma. Om te kunnen starten met theorieles heb je minimaal 2 jaar les en kun je noten lezen.

Het maakt ook niet uit welk instrument je speelt of dat je zingt; theorieles is altijd goed voor je basiskennis. De lessen zijn al lang niet meer zo taai als alleen maar opdreunen van woordjes en regeltjes. Het boek leest prettig en is met leuke afbeeldingen, waardoor je alles over tempo, maat en ritme makkelijk leert. De lessen in het boek worden aangevuld met diverse luisteropdrachten, waardoor je je gehoor traint en daardoor zelf ook beter en zuiverder muziek maakt.

Totaal volg je 10 lessen van een uur en daarna doe je een schriftelijk examen, in overleg met jouw eigen docent kun je ook praktijkexamen doen. De theorielessen zijn ingedeeld in de 4 fasen: A, B, C, en D theorie en zijn voor zowel jeugdige als volwassen leerlingen te volgen. Ook leden van harmonie- en fanfareverenigingen kunnen bij Artiance terecht om een erkend HaFaBra-diploma te behalen, Artiance is een landelijk erkend opleidingsinstituut.
Leerlingen van Artiance betalen een gereduceerd tarief (A & B € 44,-, C € 36,-)deze korting wordt op de factuur berekend.
Het lesgeld is inclusief examen en diploma; het boek kun je zelf aanschaffen. (Boek: Algemene muziektheorie of HaFaBra -sector A, B, C of D)

  • De lessen starten in januari 2024
  • De praktijkexamens vinden in het voorjaar plaats; tijden daarvan zullen t.z.t worden bekendgemaakt.
  • Ieder jaar is de examendag weer een feestelijke aangelegenheid.

Heeft u belangstelling voor Theorie D, stuur dan een mail naar[email protected] 
(de aanvraag voor D is beperkt, wij kijken dan of er een aangepaste lesvorm mogelijk is)


Dag
Tijd
Leeftijd
Groep
Docent
Dag Donderdag
Tijd 16:30 – 17:30
Leeftijd 8 — 20
Groep A
Docent Simon Boerke
Dag Donderdag
Tijd 17:30 – 18:30
Leeftijd 8 — 20
Groep B
Docent Simon Boerke
Dag Donderdag
Tijd 18:45 – 19:45
Leeftijd 8 — 20
Groep C
Docent Simon Boerke

Docent: Simon Boerke

De trompet is een instrument waar je een huwelijk mee aangaat.