• Beeldend

Model- en Portrettekenen 21+

Inge Koetzier van Hooff geeft in blokken van 7 lessen modeltekenlessen en portrettekenlessen aan volwassenen. Nieuw is een reeks Vrij Modeltekenen. De prijs van alle cursussen is incl. papier en houtskool, modelkosten, koffie, thee.

Portrettekenen: 9, 16, 23, 30 september & 7, 14, 21 oktober 2024
Modeltekenen: 4, 11, 18, 25 november & 2, 9, 16 december 2024
Vrij tekenen naar live model (portret + figuur): 3, 10, 17, 24, 31 maart + 7, 14 april 2025

Portret- en modeltekenen
zijn series waarin je leert op een losse manier en met veel plezier een portret en / of figuur tekening te maken. Je leert goed te observeren en, door de juiste oefeningen, te tekenen wat je nodig hebt. De focus ligt op vlot en los leren tekenen, met aandacht voor lijn, vorm en toon. Dit wordt in de lessen stap voor stap uitgediept op verschillende creatieve manieren. Een aantal keer wordt er getekend naar live (gekleed) model: portrettekenles 1 x, modeltekenen 4x (minimaal). De aanpak is ontspannen én intensief tegelijk. Je gaat plezier hebben in het tekenen en je eigen stijl ontwikkelen. De portretlessen komen ook in het modeltekenen goed van pas. De series vloeien dan ook in elkaar over, maar kunnen ook los van elkaar gevolgd worden, bij voldoende plaats. Tip: Na deze lessen ben je goed voorbereid om mee te doen met de sessies Vrij tekenen naar live model.

Serie van 7 lessen portrettekenen van 2 uur: € 190,-
Serie van 7 lessen modeltekenen van 2 uur: € 220
Beide series lessen: € 400,-
Prijs is inclusief modelkosten, koffie/thee, papier + tekenmateriaal 

Vrij tekenen naar live model
Open atelier tekenen naar live (gekleed) model. Geen specifieke les, wel een introductie en thema per keer van Inge, waar je je wel of niet aan kan houden. We beginnen steeds met vlot wisselende poses, daarna langere houdingen. Je kan dus zelf kiezen voor portret- of figuur tekeningen. Dit alles in een ontspannen sfeer met relaxte muziek in een ruim atelier met ezels, klemborden en tafels. Zowel beginnende als ervaren tekenaars zijn welkom. Je inspireert elkaar en iedereen kan naar eigen inzicht en stijl genieten van het tekenen naar live model. Tip: De portret- en modeltekenlessen zijn een goede voorbereiding om daarna zelf heerlijk te tekenen tijdens deze vrije live model sessies.

Serie van 7 sessies van 2 uur: € 175,-
Prijs is inclusief modelkosten, koffie/thee, papier + tekenmateriaal 

Dag
Tijd
Leeftijd
Groep
Docent
Dag Maandag
Tijd 19:00 – 21:00
Leeftijd 21+
Groep Model
Docent Inge Koetzier van Hooff
Dag Maandag
Tijd 19:00 – 21:00
Leeftijd 21+
Groep Portret
Docent Inge Koetzier van Hooff
Dag Maandag
Tijd 19:00 – 21:00
Leeftijd 21+
Groep Vrij tekenen naar live model
Docent Inge Koetzier van Hooff

Docent: Inge Koetzier van Hooff

Ik geef les aan de woensdagavondgroep en geef model- en portrettekenen aan volwassenen