Zicht op Talent

Zicht op Talent (ZoT) is een initiatief van Artiance Centrum voor de Kunsten en Cool kunst en cultuur. Het doel van ZoT is om (uitzonderlijk) talent van 12-21 jaar te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt gedaan door de talenten een maatgericht talentontwikkelingstraject te bieden.

Muziek- en dansscholen en andere culturele instellingen uit de regio kunnen zich aansluiten bij ZoT en mogen talenten aanmelden om in aanmerking te komen voor het traject. Daarnaast bieden zij gratis proeflessen voor opkomend talent.

Aangesloten culturele instellingen:
- Artiance Centrum voor de Kunsten
- Cool kunst en cultuur
- Balletschool Attitude
- Balletschool Heerhugowaard
- Grapelli Dance Studio’s
- Dans Studio Dentro
- Oberon
- Popschool Your Song
- Toonbeeld Geesterhage
- Moves
- Dansstudio Flex
- Janneke Koetsier

Naast persoonlijke talentontwikkeling is het voor culturele instellingen/organisaties mogelijk om via ZoT een stimuleringsbudget aan te vragen voor initiatieven/trajecten die de talentontwikkeling van een groep talenten ten goede komen.

Stimuleringssubsidie
Aan een aanvraag zitten bepaalde voorwaarden:

  • De activiteit/het project komt ten gunste van talentontwikkeling en vindt plaats in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk of Uitgeest.
  • De aanvrager is een professionele instelling of organisatie. De aanvrager richt zich op talentontwikkeling van podiumkunst.
  • De donatie van Zicht op Talent bedraagt ten hoogste € 1.000,- per organisatie/instelling.
  • De aanvraag wordt gedaan door een organisatie zonder winstoogmerk (vereniging/stichting).
  • De aanvraag dient ruim voor aanvang van de activiteit/het project te worden gedaan (uiterlijk 2 maanden vooraf); aanvragen die later binnenkomen worden niet in behandeling genomen.
  • Een project wordt eenmalig gesteund.

Wil je een aanvraag doen? Kijk hier voor meer informatie: https://zichtoptalent.nl/projectondersteuning/