Gerben Hermanus

Gerben Hermanus

Coördinator afdeling Beeldend

Mijn naam is Gerben Hermanus, ik verzorg de coördinatie voor de afdeling Beeldend. In mijn vorige baan heb ik bij het Sandberg Instituut gewerkt als projectcoördinator. Ook heb ik ervaring met het organiseren van kunstmanifestaties, zoals bijvoorbeeld de Kunstvlaai op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

Het ontwerpproces van kunsteducatie zie ik als een artistiek proces waarbinnen de belevingswereld van de cursist, de wereld van kunst & populaire cultuur en maatschappelijke en sociale thema’s op bijzondere wijze samen mogen komen. Hier ligt voor mij het startpunt van beeldend werken. Bij samenwerking mag en kan kennis en expertise gedeeld worden. We kijken door elkaars ogen en leren te vertrouwen op het maken en het waarderen van onnavolgbare acties! Zo leggen we met elkaar waardevolle verbindingen, want kunst communiceert en verrijkt.

Naast mijn eigen beeldende beroepspraktijk ben ik curator van het Artist in Residence programma Creatorium (www.creatorium.nu) bij Hal 25 en ben ik voorzitter van het bestuur van het Grafisch Atelier Alkmaar.