Sven de Vries

Sven de Vries

Muziek: Gitaar akoestisch en elektrisch

Mijn naam is Sven de Vries en ik geef elektrisch en akoestisch gitaarles bij Artiance. Sinds de eerste keer dat ik de gitaar oppakte was ik meteen verkocht. Met bands als Metallica en Guns ’n Roses als voorbeeld werd ik steeds dieper in de wereld van de gitaar gezogen. De zware gitaarriffs en flitsende solo’s deden het voor mij, dit wilde ik ook! Gaandeweg kwam ik steeds meer stijlen tegen die mijn interesse ook konden vangen zoals blues, pop, funk, soul en later ook jazz.

Ik besloot een studie te gaan volgen op het conservatorium van Alkmaar, wat later naar Haarlem verhuisde en waar ik in 2015 ben afgestudeerd. Ik kreeg hier onder andere les van Walther de Graaff, Tim Langedijk en Arie Storm (o.a. Anouk, Do, Jan Smit). Momenteel speel ik in een aantal bands, geef ik gitaarles en doe ik werk op sessie-basis.

Ik vind het heerlijk om mijn passie voor muziek en de gitaar met anderen te kunnen delen, mijn doel is om mijn leerlingen net zo enthousiast over de gitaar en muziek te maken als ikzelf. In mijn gitaarlessen sta ik daarom voor een gepaste begeleiding geheel op jouw niveau. Samen bespreken we wat je graag zou willen leren en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Ik maak hierbij gebruik van verschillende methodes. Hieruit haal ik de oefeningen die het beste passen bij jouw speelstijl. Voor de beginners zal er indien gewenst ook een deel theorie in het lesprogramma voorkomen. Zo leer je alle basisvaardigheden en kennis die een goeie gitarist nodig heeft! 
Ook voor de gevorderde gitaristen wordt een gepast programma uitgewerkt. Misschien speel je zelf al in een band maar wil je graag nog betere ‘licks’ leren spelen of wil je gewoon je vaardigheden blijven trainen. Ook hiervoor kijken we samen naar wat je graag wilt leren en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. 
Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor een proefles!
Volwassen leerlingen 21+ kunnen contact opnemen via het contactformulier