Suzanne van Berkum

Suzanne van Berkum

Muziek: Fagot

Toen ik zeven was, kreeg ik mijn eerste fagotlessen van Bernadette Olbers aan de muziekschool van Alkmaar (dat niet lang daarna Artiance werd). Ik ben daar op een fagottino begonnen en stapte na twee jaar over op een ‘echte’ fagot.

Na jaren van lessen aan de muziekschool heb ik aan de conservatoria in Groningen, Den Haag en Amsterdam gestudeerd en ben in 2016 afgestudeerd.

Ik heb altijd heel veel in orkesten en ensembles gespeeld: de fagot is immers een instrument waarmee het heerlijk is om met anderen samen te spelen. Het begon al in het RJOA, in 2001. Momenteel remplaceer ik geregeld bij diverse van de grote Nederlandse symfonieorkesten, zoals het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast speel ik op projectbasis in tal van andere orkesten en ensembles, en geef ik ook met mijn vaste kwintet regelmatig concerten. Zo nu en dan treedt ik bovendien op als solist.


Naast al het ‘zelf spelen’ vind ik het ontzettend leuk om mijn passie voor muziek maken en voor fagot spelen in het bijzonder over te dragen, en ook anderen, jong en oud, beginner of gevorderde, wegwijs te maken of verder te helpen op dit veelzijdige blaasinstrument. Sinds 2014 ben ik als fagotdocent verbonden aan diverse muziekscholen en sinds 2016 ook aan Artiance. Verder leid ik met enige regelmaat blazersrepetities en ben ik betrokken bij muziekeducatieprojecten op basisscholen.

Naast mijn conservatoriumstudie heb ik een studie Natuur- en Sterrenkunde voltooid aan de Universiteit Utrecht.

Volwassen cursisten 21+ kunnen rechtstreeks met de docent afspreken:
Suzanne van Berkum |
[email protected]| 06 1835 4881