Soledad Brondino

Soledad Brondino

Muziek: Blokfluit

Ik ben Soledad Brondino en ik studeerde Master of Music, specialisatie Historische Fagotten (Dulciaan, Barok en Klassiek) aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Benny Aghassi. Tijdens mijn studie volgde ik een minor moderne fagot bij Ronald Karten (hoofdfagottist van het Koninklijk Concertgebouworkest). Daarvoor studeerde ik Bachelor of Music (Blokfluit) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de klas van Sebastien Marq en Daniël Brüggen. In Argentinië behaalde ik de Licenciatura aan het Instituto Universitario Nacional del Arte.

Ik heb deelgenomen aan Jeune Orchestre de l’Abbaye aux Dames, Collegium Vocale Gent Academy, Concerto Köln Orchestra Masterclass, Jeune Orchestre Rameau, International Young Artist Presentation (Antwerpen, 2016), Dutch National Opera Academy met het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Ook speelde ik met verschillende ensembles op onder meer Festival Oude Muziek Utrecht (Fringe), MA Festival Brugge (Fringe), AlbaNova Festival, Bloomington Early Music Festival, Festival de Saintes.

Daarnaast ben ik een van de oprichters van Westeinde Winds (www.westeindewinds.com) en Consort Mirabile (www.consortmirabile.com).

Ik werk nu als freelance muzikant, als blokfluitdocent bij Artiance en als fagotdocent bij Het Leerorkest.