Simone Honijk

Simone Honijk

Muziek: Zang

Muziek staat centraal in mijn leven. Als kind zong ik al mee met alles waarop ik maar mee kon zingen, van rock tot opera. Mijn opa, beide oma’s, mijn moeder en broer waren allemaal actief in de muziek. 

Vanaf mijn 8e jaar kreeg ik belangstelling voor de piano en zocht allereerst zelf liedjes uit op mijn oren en speelde ze na. Op mijn 10e ben ik gestart met privé lessen bij een zeer bevlogen klassiek pianodocente. De wereld van de klassieke muziek ging voor mij open en deze kennis is altijd een goede basis gebleven en gebleken. Na 9 jaren pianoles ging mijn hart toch meer uit naar zingen. Via pop en musicalrepertoire ontdekte ik  de vele mogelijkheden van de stem en de JAZZ MUZIEK! 

Op 38 jarige leeftijd heb auditie gedaan op het Conservatorium van Amsterdam voor de afdeling Vocal Jazz, ben toegelaten en heb deze opleiding in 2005 met een mooi resultaat afgerond.
Al tijdens mijn Conservatorium opleiding ben ik gestart met lesgeven tot heden (inmiddels 20 jaar) aan oa de muziekschool Utrecht, Muziekeducatie Centrum Amsterdam en aan huis. Ik heb vele workshops en nascholingscursussen gevolgd op het gebied van stemtechniek en adem (oa CVT, EVTS, Universal Voice System).

Sinds 2005 treed ik op als Jazz zangeres met mijn Simone Honijk kwartet of als gast zangeres op de podia in binnen- en buitenland!
Naast het optreden geeft het lesgeven in de stijlen lichte muziek (pop, jazz, musical, kleinkunst, cabaret, eigen composities) mij ook enorm veel plezier en energie! Het blijft voor mij steeds een uitdaging om bij leerlingen de muzikaliteit en creativiteit tot “bloei” te laten komen (of je nu 8 jaar of 80+ bent)! Het PLEZIER bij het zingen (het vrij durven zingen) staat daarbij altijd centraal!

Mijn methode van lesgeven kun je het beste omschrijven als een mengvorm van diverse zang- en stem methodieken aangevuld met mijn eigen praktijk ervaring als zangdocent gedurende 20 jaar! In 2022 heb ik de eenjarige post HBO opleiding muziekeducatie (basisonderwijs) aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond.