Irene de Bruin

Irene de Bruin

Dans: Flamencodans

Sinds 2008 geef ik met veel plezier flamencodansles bij Artiance. Naast de flamencolessen heb ik in samenwerking met Artiance ook bijzondere projecten kunnen ontwikkelen, zoals de voorstelling Carmen in de Kaasfabriek, waarbij flamenco, locatietheater en opera samenkwamen. Op mijn 18e kwam ik in aanraking met flamenco. Ik reisde naar Zuid-Spanje om flamencolessen te nemen en werd verliefd op Andalusië. Ik heb een periode in Sevilla gewoond en les gehad van dansers als Pastora Galván, Mercedes Ruíz, Isabel Bayon en Andrés Marín.

Flamenco is voor mij meer dan een dansvorm. In samenspel met de gitarist en de zanger brengt de danser een innerlijke verhaal naar buiten en legt zijn ziel bloot. De kunst van flamenco kan in een klein detail van een beweging zitten, tot in de overweldigende voetenritmes van de danser.

Als docent geniet ik ervan wanneer de dansers in mijn les plezier hebben in het uitvoeren van passen en bewegingen, deze eigen maken en trots zijn op wat zij laten zien. De techniek heeft als doel dat iedereen vol overgave zijn innerlijke beleving van flamenco kan overdragen en kan dansen vol passie!

contactgegevens voor 21+ lessen: [email protected] | 06 41 25 08 30