Anna Mul & Annette Jonker

Anna Mul & Annette Jonker

Beeldend: Kinderatelier tekenen & schilderen

Anna: Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Gerrit Rietveld academie (schilderen en vormgeving in metaal en kunststoffen). Sinds 1991 geef ik elke woensdagmiddag, met veel plezier, teken- en schilderles aan kinderen.

Ik werk graag met kinderen en kan elke keer weer verrast en blij worden als ik zie wat ze kunnen. Plezier, enthousiasme en spelenderwijs leren zijn voor mij de basis van de lessen. Naast mijn werk als docent kinderatelier bij Artiance maak ik als beeldend kunstenaar tekeningen en beelden. Ook ontwerp ik elk jaar een nieuwe serie ansichtkaarten, die in het hele land verkocht worden.

Annette: Na mijn opleiding op de Hogeschool van Amsterdam Tehatex met als hoofdvakken tekenen en schilderen, heb ik eerst op een middelbare school lesgegeven en daarna in de kinderopvang als kunstenaar gewerkt, o.a. vanuit de gedachte van Reggio Emilia.
Het werken vanuit die gedachte geeft kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen als persoon. Ik blijf het leuk vinden om kinderen te zien ontdekken en experimenteren met materiaal en ze daarin te begeleiden. Het kunnen werken in de ateliers geeft de kinderen vrijheid en ze inspireren elkaar. Ik werk met veel plezier in het kinderatelier.