Amanda Muller

Amanda Muller

Muziek: Zang

Mijn naam is Amanda Muller, muzikante in hart en nieren. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door muziek. Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. Eva Cassidy, Crosby Stills & Nash, Stevie Wonder en Jessie J. Gedurende mijn schooltijd volgde ik zang-, fluit-, gitaar- en pianoles en speelde ik in diverse bands, ensembles en orkesten.

Na het behalen van mijn havo-diploma ben ik de studie Docent Muziek gaan volgen aan het conservatorium van Alkmaar. In het tweede leerjaar van de opleiding auditeerde ik voor een leerproject bij kindermuziektheatergroep Samba Salad en heb ik daarmee ongeveer een jaar met spel, acts, vocaal en instrumentaal (fluit en saxofoon) theatervoorstellingen door het land gegeven. Omdat ik de liefde voor het podium zou gaan missen besloot ik de opleiding Docent Muziek later af te maken en eerst de opleiding Pop/Sessie Musicus te gaan doen, waar ik zang studeerde bij Esmee Bor Stotijn, Sylvi Lane en Herman van Doorn (diploma behaald in 2009). In mijn examenjaar auditeerde ik voor een project waardoor ik backings bij Boris mocht zingen.

Na mijn zangopleiding heb ik mijn Docent Muziek opleiding in 2011 afgerond op het conservatorium te Amsterdam met als bijvak jazz zang. Onlangs heb ik de cursus EVT (Estill Voice Training) level 1 en 2 gevolgd bij Alberto Ter Doest. Dit is een zangtechniek die wetenschappelijk onderbouwd is. Tevens heb ik daar een rock effecten workshop gevolgd.

Tijdens mijn zanglessen besteed ik enerzijds veel aandacht aan techniek; mijn streven is om mijn leerlingen op een gezonde manier te laten zingen, zodat zij geen stemproblemen krijgen. Anderzijds besteed ik veel aandacht aan persoonlijkheid. Het ontwikkelen van je stem gaat gepaard met wie je bent. Iemand nadoen is een kunst, maar ik vind het interessanter om te kijken naar wie jij bent en wat jouw eigen stemgeluid is, ook al is dat soms een zoektocht. Tijdens mijn lessen komen dan ook verschillende stijlen naar voren en zullen we met verschillende ‘sounds’ werken. Ik zie het als volgt: de verschillende zangtechnieken liggen als verschillende kleuren verf op een schilderpalet. Met deze technieken/verf geven we ons eigen lied/schilderij kleur. Een schilder zijn stijl herken je. Zo heb jij ook je eigen sound en stijl waarin je zingt.

Volwassen cursisten 21+ kunnen rechtstreeks met de docent afspreken:
Amanda Muller
[email protected] |www.amandamuller.nl| 06-2675 6853