Alberto Klein Goldewijk

Alberto Klein Goldewijk

Muziek: Piano

Ik ben als klassiek pianist afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, ik studeerde Muziekwetenschappen en ben daarna de theaterwereld ingerold. Allereerst als componist van kleinschalige musicals en daarna veelvuldig als pianist/componist en muzikaal leider van grote toneelproducties in Theater Het Amsterdamse Bos (2001-2014), musicals waaronder The Last Five Years, Volendam de Musical, Vroeger of Later en meerdere theaterproducties van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Voor De Graaf & Cornelissen Entertainment was ik muzikaal leider voor Heerlijk Duurt het Langst, Nonsens, A Chorus Line, Liesbeth de Musical, The Full Monty, Bella Italia, Evita en afgelopen seizoen voor Kinky Boots. Vanaf september 2021 speel ik met Barrie Stevens in zijn solo voorstelling, die in september 2021 in première ging.

Als pianist tourde ik onder anderen met Doris Baaten, Jenny Arean, Tony Neef, Karin Bloemen, Maaike Widdershoven, Birgit Schuurman, Ara Haliçi, Jim de Groot, Arthur Umbgrove, Astrid Nijgh, Lucie de Lange, George Groot, Hilke Bierman, Jelka van Houten, Emmelie Zipson, Manoevre en Francis van Broekhuizen.

Als componist/arrangeurheb ik enkele hits en een Zilveren Harp nominatie op mijn naam staan. Ik schreef, produceerde en speelde samen met Arthur Umbgrove op 5 cd’s. Ook schreef ik voor dans- en mimevoorstellingen, alsmede jongerentheater: o.a. Achtstegroepers Huilen NietenOorlogsgeheimen.Zijn arrangementen van enkele Eisler liederenvoor sopraan en strijkorkest zijn onlangs in Denemarken uitgevoerd door Annemette Phødenphandt en orkest.

Tevens werk ik als docent, ik geef les in Purmerend, Alkmaar, Amsterdam en Haarlem.