• Muziek

Muziekagogie Opleiding

Muziek!
De laatste jaren wordt het ook door de wetenschap bevestigd, muziek heeft invloed op de beleving, de expressie, de beweging en het contact van de mensen.

Daardoor is het juist een fantastisch middel in de zorg voor mensen die in het leven belemmerd worden door een mentale of fysieke beperking. Muziek maakt het mogelijk om ‘los te komen’ van de handicap, de levenskwaliteit te verhogen, wat kan leiden tot verdere ontwikkeling en ontplooiïng. Om het goed en gericht toe te kunnen passen is deskundigheid vereist. Expertise van een agoog, een muziekagoog. Een beroepskracht die het medium dienstbaar kan maken aan de ontplooiing van mensen, en die beschikt over bekwaamheden, zoals brede muzikale kwaliteiten en methodische vaardigheden om muziek procesmatig en doelgericht te gebruiken.

De Opleiding Muziekagogie is bestemd voor werkers in de gezondheidszorg en welzijn die een grote affiniteit hebben met muziek en in het bezit zijn van muzikale vaardigheden. Tijdens de opleiding krijg je voornamelijk praktijkgerichte vorming en scholing, ondersteund door theoretische vakken en supervisie.  Toelating tot de opleiding geschiedt volgens een intake gesprek. Voor vragen of een afspraak kunt u mailen met: [email protected] of [email protected]

Dag
Tijd
Leeftijd
Groep
Docent
Dag Vrijdag
Tijd 10:15 – 16:00
Leeftijd 18+
Groep Opleiding 2 jaar
Docent Diverse Docenten

Docent: Diverse Docenten