• Beeldend

Illustratietekenen

Illustratietekenen wordt gegeven door Irene Mulder op wo en Margo Bouwhuis op do
Illustreren is tekenen in opdracht, tekenen met een doel. Met behulp van diverse technieken ontwikkel je in deze cursus een eigen stijl. Laat je inspireren door andere illustratoren en tekenaars. 

In de lessen van Irene ga je aan de slag met papier en inkt, ecoline, aquarel, gouache, pastel, wasco en kleurpotlood, maar ook met stempels, markers, collages en scraperboard.  Een greep uit de opdrachten; cartoon, portret, kinderboekillustratie, visual notes, infographic, recept, pictogram, mode-illustratie, 3D-illusie en nog veel meer. Cursisten kunnen met eigen projecten komen, waarbij de docent zich opstelt als coach. Elk niveau is welkom. LOL in tekenen is het allerbelangrijkste! De cursus is inclusief basismateriaal.

In de lessen van Margo onderzoek je verschillende illustratietoepassingen. Je leert hoe je begint en hoe je aan inspiratie en ideeën komt. Aan de hand van een tekst of thema ga je tekenen, schilderen, knippen, plakken en materialen en technieken combineren.  Het doel is steeds op een ontspannen speelse manier een illustratie of illustratief getint werk maken. 
Ervaring niet vereist, zin en durf om te experimenteren wel!

Dag
Tijd
Leeftijd
Groep
Docent
Dag Woensdag
Tijd 19:00 – 21:30
Leeftijd 21+
Groep gemengd niveau
Docent Irene Mulder
Dag Donderdag
Tijd 19:00 – 21:30
Leeftijd 21+
Groep gemengd niveau
Docent Margo Bouwhuis

Docent: Irene Mulder

LOL hebben met tekenen is het allerbelangrijkst!

Docent: Margo Bouwhuis