Kunstschool Speciaal

De kunstschool Artiance Speciaal
Artiance Speciaal is een vierjarige kunstscholing/dagbesteding voor talentvolle en gemotiveerde jonge mensen vanaf 18 jaar. Kunstenaars met een unieke kijk op de wereld die in hun werk tot uitdrukking komt. De Kunstschool doet regelmatig mee aan maatschappelijk betrokken kunstprojecten, zoals het plastic/klimaat project en 'de week van het pesten.' Wij bieden jongeren en volwassenen een plek aan waar ze leren vertrouwen op hun eigenheid, hun bijzondere talent binnen de wereld; waar ze zich kunnen en durven ontwikkelen. De vierjarige scholing wordt gegeven in een kleine groep, door professionele kunstenaars met ervaring en opleiding in de zorg.

Kunst is van en voor iedereen. Kunst verbindt. Er ontstaan op deze manier contacten tussen mensen. Mensen met en mensen zonder een beperking hebben elkaar iets te bieden.

Indicatie voor dagbesteding
Voor deelname is een indicatie voor dagbesteding van het CIZ nodig. Bij het aanvragen van de indicatie kan een consulent van stichting MEE & de Wering helpen. Locatie: Muiderwaard 432 in Alkmaar

Inhoud lesprogramma
De scholing is een onderdeel van Artiance, Centrum voor de Kunsten in Alkmaar.
Allerlei beeldende technieken zoals schilderen, grafiek, fotografie, beeldhouwen en keramiek komen aan bod, maar ook bijvoorbeeld presentatie van het werk, keuzes maken, samenwerken en zelfstandig in een atelier werken. Er wordt ruim aandacht besteed aan kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing en er worden musea bezocht. De kunstscholing biedt ruimte aan de verbeelding maar kadert deze ook in door structuur te bieden in de vorm van opdrachten en technieken. Belangrijke is om de eigen identiteit en uitdrukkingsvermogen in het beeldende werk te ontwikkelen en versterken. Naast de vaste docenten geven gastdocenten lessen in bijzondere beeldende technieken om de studenten een breder scala aan mogelijkheden te geven.

Docenten:
Talitha Schiffer Coördinator/Docent Kunstschool
Ben Castro Docent Tekenen & Schilderen
Gillian Jones Docent Beeldende Vormgeving
Inge Koetzier van Hooff Docent Beeldende Vorming
HET KUNSTATELIER:
Na de kunstscholing is het mogelijk om in het werkatelier zo zelfstandig mogelijk te werken, waarbij begeleiding op maat geboden wordt en projecten en exposities georganiseerd worden.

Meer informatie over de Kunstschool
Ben je geïnteresseerd en wil je weten of de Kunstschool iets voor jou is? Stuur dan een mail naar Talitha Schiffer ([email protected]). De opleidingsbrochure is op te vragen aan de balie van Artiance, Canadaplein 3, of per telefoon: (072) 540 4335.

VISIE
Bij Artiance Speciaal gaan we uit van de individuele mogelijkheden en het talent van de deelnemers. De begeleiders scheppen heldere randvoorwaarden voor de deelnemers door structuur, een stimulerende kunsteducatieve omgeving te scheppen waarin iedereen zich veilig voelt.

MISSIE
Doel van de scholing is de deelnemers te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk functioneren, als mens en als kunstenaar. Uitgangspunt is, dat iedereen van deze wereld is en hierin kansen moeten kunnen krijgen om zich te ontwikkelen.


Met dank aan onze sponsors!
Artiance Speciaal is mede mogelijk gemaakt door:

Downloads