Hanneke Vries

Hanneke Vries

Programmamanager Vrije Tijd, Zorg en Onderwijs

Sinds 1997 werk ik met veel plezier bij Artiance . Binnen Artiance is er veel ruimte om nieuwe ideeën te ontwikkelen dus mijn werk als theaterdocent, regisseur, en coördinator van de theaterafdeling, biedt elk seizoen weer nieuwe uitdagingen.

Door de verschillende taken is mijn werk zeer veelzijdig: lessen op basisscholen als cultuurcoach; begeleiding van schoolvoorstellingen en werkplaatsproducties; ontwikkelen van lesmateriaal binnen de culturij, theaterdocent / regisseur binnen Artiance Theaterschool of daar buiten, betrokken bij allerlei evenementen (zoals Brug Theater Festival, Midwinter feest in de Rijp, Orgelfestival) ontwikkelen van nieuwe projecten voor alle doelgroepen èn zelf spelen.

De basis van dit alles is werken met groepen, lesgeven, regisseren; spelers de ruimte geven om boven zichzelf te kunnen uitstijgen. Of het nu gaat om de jongste kinderen in theaterklas 1 of de spelers van Hamlet, mijn uitgangspunt is hetzelfde: naast de techniek, het leren acteren gaat theater altijd om het verhaal dat verteld moet worden. Je leert bij de lessen van Artiance dat je hier altijd invloed op hebt, we leiden op tot bewuste, makende spelers.

Ik kijk er altijd weer naar uit, de lessen en voorstellingen van het nieuwe seizoen!