Marije Vijselaar

Marije Vijselaar

Docent Harp

Marije Vijselaar werd op 16 jarige leeftijd aangenomen in de Jong Talent Klas aan het Conservatorium van Amsterdam, daar studeerde zij bij harp pedagoge Erika Waardenburg waar zij zowel de Bachelor als de Master opleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije vele masterclasses bij harp grootheden als Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Petra van der Heide.

Marije is een ware allround harpiste en speelt in de meest uiteenlopende bezettingen maar haar hart ligt met name bij de kamermuziek. Met name de muziek die uit de periode rond de ‘fin de siècle’ is geschreven is waar haar hart ligt, componisten als Debussy en Ravel hebben ware meesterstukken voor het instrument geschreven.

Samen met Engelse violist Giles Francis vormt zij ‘Duo Francis & Vijselaar’ met hem speelt zij zowel in Nederland als in Engeland. Ook vormt zij samen met Colet Nierop ‘Harpduo Nierop & Vijselaar’.

Van 2014 t/m 2016 in Engeland waar zij als ‘harp sales manager’ heeft gewerkt voor ‘Clive Morley Harps’ – het oudst bestaande harpbedrijf ter wereld, waar zij zorg droeg voor de in- en verkoop van de instrumenten als ook het demonstreren ervan op vele harp festivals, concoursen en andere evenementen. Marije is ook actief als docente, met veel passie en liefde voor haar instrument is zij verbonden aan ‘Kunstencentrum Atrium’ in Sneek en ‘Cultuurbedrijf NOP’ in Emmeloord, naast ook een lespraktijk aan huis.