Jenneke Gerritsen

Jenneke Gerritsen

Cultuurcoach Muziek

Mijn naam is Jenneke Gerritsen.
Ik ben gediplomeerd saxofoondocente; ik studeerde klassiek saxofoon aan het Conservatorium Alkmaar en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna heb ik cursussen en bijscholingen gedaan, zoals lichte muziek/improvisatie, ensemble-leiding, Muziek op schoot en modules op het gebied van pedagogiek en onderwijskunde. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen als docent en als muzikant. Ik wil in mijn lessen een breed aanbod kunnen aanbieden; van klassiek tot pop/jazz.

Momenteel werk ik als cultuurcoach muziek voor Artiance en verzorg ik naschoolse muziekactiviteiten op verschillende basisscholen in Alkmaar.

Als muzikant speel ik graag klassieke muziek, maar ook jazz en pop. Ik speelde altsax, sopraansax en dwarsfluit in de begeleidingsband van singer/songwriter Guido van de Meent, ik was van 2000 tot 2014 lid van de Burn Brigade Bigband. Momenteel speel ik lead-alt in de Alkmaarse Bigband en altsaxofoon in het Solly Saxofoonkwartet. Daarnaast speel ik klassieke muziek samen met harpiste Colet Nierop en popnummers met trio 'Rauwe Vrouwen' (met Colet Nierop op harp en Stepkanie Kramer op stem en percussie) .