Ilse Ott

Ilse Ott

Docent Camera-acteren

Ik ben Ilse, een kaaskop in hart en nieren wonend in Amsterdam. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Toneelacademie in Arnhem (Artez). De jaren na mijn opleiding heb ik het voorrecht gehad om veel te mogen spelen in grote zaal en kleine zaal voorstellingen; van danstheater tot opera, van de Parade tot locatievoorstelling, allemaal stuk voor stuk leerzame ervaring. De afgelopen 5 jaar ben ik mij meer gaan richten op film en tv, en heb ik gespeeld in o.a. Penoza, Flikken Maastricht, Celblok H, veel commercials en korte films en tot op heden in Spanga's. Camera acteren is een andere tak van sport, het is efficiënter, kortere lijnen, maar mijn ervaringen in het theater kwamen goed van pas om wel mijn vrijheid in spel te behouden op de set.

Na jaren lang gespeeld te hebben in andermans verhalen begon het bij mij te kriebelen. Ik had zelf verhalen die ik de wereld in wilde slingeren. Daarom ben ik mij meer gaan richten op het maken, regisseren en schrijven. Ik heb voorstellingen gemaakt voor o.a. de Parade, Huis aan de Werf en De Stokerij in Schiedam. Ook heb ik in 2014 een Internationale masteropleiding scenarioschrijven gedaan (Binger Writerslab) en is mijn filmscript Vind die domme trut en gooi haar in de rivier in 2017 in Warschau in wereldprémiere gegaan.

Spelen is doen, spelen is op je bek gaan, durven lelijk te zijn en je grenzen te verleggen. Maar dit kan alleen binnen een veilige omgeving. Iedere paar jaar verleg ik mijn grenzen, ook nu, door les te gaan geven bij mijn vertrouwde Artiance. Want hier in Alkmaar bij JTA (voormalig Artiance) is het voor mij allemaal begonnen en daarmee is de cirkel nu rond.