Dorien Haan

Dorien Haan

Theater: docent

Mijn naam is Dorien Haan en ik woon in De Rijp. In 2003 studeerde ik af aan de Academie voor Kleinkunst aan de AHK. Sindsdien speel ik in verschillende theater- en t.v. producties. Ik speelde o.a. in 'Op reis met de gouden boekjes' van Leopold Witte, 'De Drentse Bluesopera' van Tom de Ket en in de voorstelling 'Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt' met Bastiaan Ragas. Ook was ik te zien naast Alfred van den Heuvel in de komedie 'Waarom mannen sex willen en vrouwen liefde'. Voor m’n rollen in 'Doe maar, de musical' en 'Ja Zuster, Nee Zuster' werd ik genomineerd voor een Musical Award.

Momenteel tour ik met kleinkunstcollectief Andermans Veren Live! door het land en maak ik een cabaretvoorstelling met Johan Hoogeboom.

Als docent werk ik graag met wat er is, niet met wat het moet zijn. Iedereen is uniek en heeft een ander talent dat op verschillende manieren gestimuleerd kan worden.

Theatermaken is voor mij opzoek gaan naar de kracht van de verbeelding en de magie van dat alles mogelijk is. Theater leert je kijken, luisteren, begrijpen en reflecteren.

In alles wat ik doe wil ik mensen raken. Ik wil ze het liefst heel hard laten lachen om dingen die eigenlijk een beetje pijn doen. Door scene’s met grapjes, een tekst waar je bij na moet denken en muziek die je raakt op een plek die je niet kan benoemen, hoop ik mensen te prikkelen de dingen eens op een andere manier te bekijken.