Buro Zorro is op zoek naar jongeren voor de VrijPlaats, oftewel een dag vol workshops in Museum Kranenburgh te Bergen op 18 februari.Op deze zogenaamde VrijPlaats gaan jongeren aan de slag met de vraag ‘wat is de taal van vrijheid’ en worden zij uitgedaagd om hun persoonlijke vrijheidsverhalen door te geven via beeldende kunst, dans of zang. De deelnemers zetten hiermee een eerste stap richting eindpresentaties en producten die een plek krijgen op verschillende bevrijdingsfestivals in Noord-Holland.De deelnemers volgen allemaal 2 workshops; deelname is gratis.en lunch is inbegrepen.

Programma Vrijplaats Bergen 18 februari

  • 11.00 – 11.30 u: Welkom en openen van de Verhalenkit door burgemeester Hetty Hafkamp
  • 11.30 – 12.00 u: Taalspel
  • 12.00 – 13.00 u: Workshopronde met keuze uit 3 workshops
  • 13.00 – 14.00 u: Lunch & presentatie
  • 14.00 – 15.00 u: Workshopronde met keuzen uit 3 workshops
  • 15.00 – 16.00 u: KeuzeVrijheid: samen een presentatie maken voor einde dag (tevens start voor de doorontwikkeling)
  • 16.00 – 17.00 u: Presentaties voor gedeputeerde, pers, familie en vrienden

Workshop I: Dans jij graag de benen uit je lijf? In deze dansworkshops verzorgt door MAN || CO leer je hoe je je lichaam kan gebruiken om vorm te geven aan het thema vrijheid. Samen met de professionele dansers wordt gestart aan de totstandkoming van een dansfilm.
Workshops II: In deze workshop ga je met een professionele kunstenaar van Artiance kijken wat vrijheid voor jou betekent en hoe je dit vertaalt in kleine kunstwerkjes. Samen met docente Denise kamp ga je jou idee over vrijheid verbeelden in miniatuurkunst. Met ijzerdraad, klei , papier, verf en allerlei gevonden voorwerpen maak je mini-mensfiguren en attributen die samen een verhaal vertellen. Door te puzzelen en je fantasie aan het werk te laten krijgen deze dingen betekent.
Workshops III: Hoe zing je over (on)vrijheid en zorg je dat dit ook nog eens goed binnen komt bij het publiek? In deze zangworkshop verzorgd door Amanda Muller van Artiance ga je naast zangtechnieken aan de slag met het creëren van eigen vrijheidsteksten en muziek. Zing het van de daken en laat zien wat jij in huis hebt.

Aanmelden
Jongeren kunnen zich aanmelden voor de Vrijplaats in Bergen via [email protected].
Let op: er is slechts plaats voor 25 jongeren en vol = vol.
Kijk voor meer informatie op de website www.vrijheidNH.nl