In deze uitzending lanceert minister Ingrid van Engelshoven het meerjaren Programma Cultuurparticipatie. Lucille Werner spreekt met de minister en andere gasten over het creëren van gelijke kansen voor iedereen die aan cultuur wil meedoen en de Gouden C wordt uitgereikt.

Presentatrice Lucille Werner heeft minister Ingrid van Engelshoven te gast in studio KUUB in Artiance om het meerjaren programma Cultuurparticipatie te lanceren. Tijdens de online talkshow ‘Cultuur voor iedereen’, dat in het teken staat van het programma, wordt inclusieve cultuurdeelname gevierd en getoond. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie willen met het programma Cultuurparticipatie drempels wegnemen en zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt om deel te nemen aan cultuur. Dit doen ze door het verstrekken van subsidies, kennisdeling en de campagne iktoon-kunst van iedereen.

In de uitzending schuiven ook aan:

  • Organisator van Studio KUUB, Lonneke van Heugten, over hoe ze in Alkmaar ervoor zorgen dat iedereen kan deelnemen aan cultuur.
  • Raymon Strijbis (Young & Skilled), over zijn passie voor rap en wat deze uitlaatklep met hem doet.
  • Isis Geurts, jurylid van de Gouden C en artistiek leidster van Dans+, over wat dansen met haar doet en waarom het belangrijk is om drempels te slechten

Naast de bekendmaking van het Programma Cultuurparticipatie reikt de minister ook de jaarlijkse Gouden C uit, een prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor een inclusief cultuurparticipatieproject.
(foto: Keith Montgomery)