Vanuit Podium Victorie wordt het poëziesymposium ‘Alkmaar Dichtstad’ gepresenteerd

Alkmaar Dichtstad verwelkomt Erna Winters (Directeur ABC Huis), Margreet Schouwenaar (dichter/kinderboekenschrijver), Victor Schiferli (dichter/poëziespecialist Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word), Joris Brussel (stadsdichter Alkmaar/columnist) en Adriana Ivanova aka Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller).

Presentator Isil Vos gaat in gesprek met de dichters over onder andere de rol van poëzie, het belang van poëzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poëzie te schrijven.
Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Hans Krämer, pseudoniem Hans Tentije als uitgangspunt genomen. Hans Tentije, die in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. In zijn nieuwste, Nergens anders, is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema’s.

Alkmaarse dichters
Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Tentije als uitgangpunt genomen. Hans Tentije, die momenteel in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. In zijn nieuwste, Nergens anders, is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema’s. Alkmaarse dichters waaronder Eventjes Eefje en Rob Komen halen inspiratie uit deze thema’s en presenteren tijdens het poëziesymposium hun eigen werk in de vorm van een VOD-Cast: een podcast met ondersteunend videobeeld

Live Act
Het poëziesymposium wordt afgesloten met een live act van Justin Samgar en Kavafoglu. Justin draagt het gedicht Het gaat nooit meer over van Tentije voor op muziek. Kavafoglu bespeelt de handpan.