In samenwerking tussen het Stedelijk Museum, Artiance centrum voor de kunsten Alkmaar en het Fotocafé van Artiance wordt er in 2018 de fotowedstrijd PERSPECTIEF georganiseerd.

OMSCHRIJVING VAN DE OPDRACHT

De grote kerk is al 500 jaar een centraal en markant gegeven in Alkmaar. Fysiek, maar in de geschiedenis van Alkmaar ook in strategisch en religieus opzicht. Als de kerk zou kunnen spreken…. Zou hij veel te vertellen hebben. Dat perspectief moet het uitgangspunt zijn voor de foto die jij in zendt. Deelname is mogelijk voor leden van Fotoclubs-collectieven, amateurfotografen en scholieren in de gemeente Alkmaar en omgeving.

INSPIRATIEBRONNEN

Inspiratie kun je opdoen aan de hand van de Expositie van schilderijen van Pieter Saenredam en Salomon van Ruysdael over de Grote Kerk.

Twee professionele fotografen Karin Borghouts en Hans van der Meer zijn uitgenodigd om hun visie op de Grote Kerk fotografisch weer te geven en zijn ook te zien in de expo in het museum. Hans van der meer zal ook een film maken. Deze expositie in het museum is van 17 februari tot 10 juni 2018. In die periode is er ook een lezing over de Grote Kerk en de schilderijen door medewerkers van het Museum en het Regionaal Archief.

WORKSHOPS

Voor scholieren zal er ook een workshop vanuit de afdeling educatie van het Stedelijk museum voor scholieren worden opgezet. De workshop zal gaan over beeldmanipulatie en worden afgesloten met een opdracht. Deze resultaten kunnen ook worden ingezonden voor de fotowedstrijd. De gemaakte foto’s zullen worden beoordeeld door een deskundige jury met o.a. Bas Loosekoot, bekende fotograaf afkomstig uit Alkmaar en Leen Spaans van de Historische Vereniging. De geselecteerde foto’s worden tentoongesteld in de Kerk.

Potentiele deelnemers kunnen hun interesse aangeven via dit emailadres: [email protected] Je wordt dan via de mail op de hoogte gehouden.