Ieder jaar doet Artiance mee aan Theater na de Dam, dat op 4 mei de Nationale Dodenherdenking extra betekenis geeft d.m.v. voorstellingen. De jongerenvoorstellingen worden gemaakt aan de hand van verhalen van ouderen.

We zijn op zoek naar jongeren die mee willen doen om een theatervoorstelling te maken en naar ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover willen vertellen. Het kunnen ook de verhalen van ouders zijn die de oorlog hebben meegemaakt en nu doorverteld worden door de volgende generatie.

Vragen aan jongeren zijn: Ben je tussen de 12 en 20 jaar oud? Heb jij een schrijversknobbel en/of houd van je van theater? Wat betekent het voor jou om een herinnering levend te houden? je kunt je aanmelden via het cursusaanbod; hier is ook een overzicht van alle repetitiedagen en tijden te vinden.

Vragen aan ouderen zijn: Heeft uw de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en wilt u hierover vertellen? Wat kan u zich nog herinneren? Waar woonde u toen en hoe heeft u deze tijd beleefd? We zijn benieuwd hoe belangrijk herdenken voor u is en wat het betekent om een herinnering levend te houden? Wilt u hierover vertellen en meedenken?
De interviews met de jongeren vinden plaats op donderdag 20 april van 18.30-21.30 uur. U kunt zich aanmelden bij Ria de Ridder via [email protected] of via 06-23188948