Kunstfestival KUUB heeft dit jaar als thema 'energie'. Het Alkmaarse festival, dat dit jaar plaatsvindt op 24 juni, daagt kunstenaars uit de regio dan ook uit om rond dit thema een kunstwerk te verzinnen. Iedereen mag meedoen, KUUB probeert laagdrempelig te zijn en te blijven. Wie een origineel idee heeft kan zich tot 20 mei aanmelden.
Alkmaarders die in een band spelen, thuis schilderen of samen met vrienden acteren, die schrijven of beeldhouwen - allemaal zijn ze uitgenodigd om deel te nemen aan KUUB. Het festival biedt talent een zomers podium in het hart van Alkmaar, aan het Canadaplein. De organisatie voor begeleiding en coaching. Op die manier wil KUUB verbindend zijn: "Door elkaar uit te dagen, input te geven en te experimenteren is er voor de creatieve deelnemers genoeg ruimte om grenzen te verleggen," stelt de organisatie van KUUB. "Ken jij nog creatievelingen die staan te popelen om hun energie te laten stromen, geef hen dan ook een seintje of help met opgeven!"
Op 20 mei maken de deelnemende kunstenaars kennis met elkaar. Op 4 juni en 11 juni bereiden zij zich samen met de organisatie voor op het festival, dus wie zich opgeeft moet deze zondagmiddagen vrij houden in zijn of haar agenda. Op zaterdag 24 juni gaat het dan echt los en kunnen ook festivalbezoekers kennismaken met de kunstenaars van KUUB.