Popzangers en zangeressen van 12 jaar en ouder uit regio Alkmaar kunnen weer meedoen met de talentenjacht 'Just Sing'. Inschrijven kan tot en met zaterdag 5 augustus via Inschrijven via: [email protected]

Stuur een opname van je auditienummer in. De jury zal deze opnames beoordelen en bepalen wie er op zondag 24 september op auditie mag komen in Artiance. Op zondag 26 november vindt de finale plaats in het nieuwe gebouw van Podium Victorie.

Vorig jaar is door Popacademie Popup de zangtalentenjacht ‘Just Sing’ voor het eerst georganiseerd. Dit jaar wordt ‘Just Sing’ opnieuw georganiseerd met in de jury Kim de Boer bij de audities en de finale. Kim deed mee aan The Voice of Holland en mocht in de finale met Adele een duet zingen. Kim werd door John de Mol persoonlijk gevraagd mee te doen aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival en nam nummers op in de studio van Ton Dijkman, bekend als topdrummer bij onder meer Marco Borsato. Verder is Amanda Muller, zangdocente Artiance en zangeres bij D-Sign en SYA, ook weer van de partij als jurylid. De rest van de juryleden worden binnenkort bekendgemaakt.

De 15 finalisten die bij de live audities worden gekozen krijgen dit jaar weer zang-coaching in Artiance. In het traject worden de finalisten voorbereid op de finale door individuele zanglessen en een groepsles. Op de finaledag zullen de finalisten live begeleid worden door de band D-sign en strijden om de trofee, de prijzen en de titel ‘De Stem van Alkmaar 2017’. Ook mogen de jury- en publiekswinnaars een bijzonder live optreden doen op een Alkmaars festival.