De scholen gaan vanaf 11 mei deels open maar wij als Centrum voor de Kunsten hebben nog geen toestemming van het kabinet om onze gewone lessen weer te hervatten. Wij hadden vanuit Artiance de vurige wens om weer de reguliere lessen op te kunnen starten, we missen de fysieke aanwezigheid van onze cursisten. Maar helaas het mocht niet zo zijn. Zeker tot 20 mei zullen we dan ook op de huidige wijze doorgaan en lopen de meeste lessen via internet. De gezondheid gaat voor alles en we zullen de richtlijnen van het kabinet dan ook nauwgezet volgen.

Zoals u heeft kunnen zien is Artiance volop, en vol energie, bezig met de online lessen. Dit gebeurt op hele diverse manieren, groepslessen zijn nu eenmaal wat lastiger online te geven dan individuele lessen. Daarnaast publiceren we elke dag een workshopopdracht op onze sociale media onder de naam #ThuisMetArtiance. Dit initiatief van Artiance heeft geleid tot een Provinciale website www.24creatief.nl waarbij alle Centra voor de Kunsten hun workshops online plaatsen. Op deze wijze kunt u niet alleen van onze creatieve workshops genieten maar ook van de creativiteit van onze collega-instellingen.

Ook zijn we in het kader van de herdenking van 75 jaar Vrijheid druk bezig met het project 4vrijheidthuis. Voor dit videoproject hebben jongeren enkele ouderen geïnterviewd over hun oorlogservaringen. Op onze website en sociale media vindt u meer informatie over dit bijzondere project. Ons orkest en musici van Artiance zullen ook nauw betrokken zijn bij de herdenking op 4 mei. Zo zal o.a. het Regionaal Jeugd Orkest Artiance een prachtige video publiceren in samenwerking met een jongerenkoor uit Tata, Hongarije.

Wij zijn enorm dankbaar voor uw steun en medewerking in deze moeilijke tijd en wij beloven u dat we met ons hele team ons best zullen blijven doen om de lessen zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. De gemeente Alkmaar heeft grote waardering voor Artiance en biedt ons ook steun in deze moeilijke tijd.

Momenteel maken wij plannen voor de zomervakantie. Wij denken er over na om een gedeelte van de zomervakantie open te blijven omdat wij denken dat veel mensen niet op vakantie kunnen/willen gaan. Deze zomeropenstelling is niet alleen bedoeld om eventuele gemiste lessen in te halen maar ook om tal van bijzondere projecten te organiseren. Onze huidige cursisten krijgen uiteraard voorrang bij de inschrijving voor deze projecten en kunnen dan ook (zoveel mogelijk) gratis meedoen.

Wij zullen u goed op de hoogte houden van de voortgang. Wij staan te springen om uw kinderen weer te ontvangen, maar we doen dit alleen als het echt veilig kan. Zodra we weer veilig open kunnen gaan willen we het resterende jaar voor iedereen op een geweldige wijze afronden, en hopelijk weer fris beginnen aan een nieuw jaar. Wij hebben nog méér dan ooit de overtuiging dat de ontwikkeling van de creativiteit erg belangrijk is en zal blijven. Wij verheugen ons om uw kinderen hierin te begeleiden.

Namens het hele team van docenten en medewerkers van Artiance wensen wij u een goede gezondheid en hopen wij u en uw kinderen spoedig in levende lijve te kunnen begroeten.

Met creatieve groet,

Rob Bangert

Directeur-bestuurder Artiance