De Raad van Toezicht van Artiance, het Alkmaarse Centrum voor de Kunsten, heeft Rob Bangert per 1 februari 2017 aangesteld als nieuwe directeur-bestuurder van de stichting.

Rob Bangert is al enige jaren werkzaam als afdelingshoofd bij Artiance en kent de organisatie van binnenuit. Voordat hij zijn werk bij Artiance begon was hij werkzaam als senior beleidsmedewerker bij de afdeling cultuur van de gemeente Alkmaar. Zijn culturele netwerk, zowel lokaal als in de regio is dan ook heel groot. Voor de kersverse directeur is samenwerking tussen de instellingen van groot belang.


Bangert: “Alkmaar mag trots zijn op het huidige culturele klimaat. In dit bruisende klimaat werkt Artiance al nauw samen met bijna alle culturele partners en onderwijsinstellingen in de regio. Met samenwerking overstijgen de instellingen hun eigen werkterrein en ontstaan er prachtige nieuwe initiatieven. Voorbeelden van deze initiatieven zijn Alkmaar aan Zee, Dag & Dauw, BrugTheaterFestival en Just Sing.

De komende jaren zal Artiance wat Rob betreft deze lijn van samenwerking voortzetten: “Bij Artiance werken zoveel gepassioneerde mensen die allemaal hun passie willen delen. Het is dan ook geweldig als het lukt om mensen te bereiken die we anders nooit zouden bereiken. Door al onze samenwerkingsverbanden lukt dit steeds beter”.