Dit moet je horen! De luisterhuisjes route is geopend! Een wandelroute van ongeveer 3,5 tot 5 km lang voor iedereen van alle leeftijden. Loop lekker in uw eigen volgorde; voor het scannen van de codes heeft u een smartphone nodig. Wandelkaarten zijn o.a. te verkrijgen bij Artiance, VVV Alkmaar, Stadsstrand de Kade, Curiosa winkel Vrouwenstraat 12, minibieb Dahliastraat en Bibliotheek Kennemerwaard. En is hier te downloadenVeel wandel, kijk en luisterplezier!

Wat is het project Luisterhuisjes? 
Door het plaatsen van de Luisterhuisjes is er een route gecreëerd door de stad. Volg de Luisterhuisjes route langs unieke plekken in Alkmaar, elk met verrassende, ontroerende en verblijdende verhalen van bijzondere Alkmaarders. Wandel, zoek de Luisterhuisjes, scan de QR-code en beluister de verborgen luisterverhalen van de stad.

De 8 luisterhuisjes zijn te vinden op:

  • Firma Hoed -Scharlo 19
  • Canadaplein – steeg naast Artiance
  • Ringers -stadstrand De Kade
  • De Kaasbouter- Verdronkenoord 18
  • De Alkmaarse Synagoge – Hofstraat 11
  • Vrouwenstraat – Vrouwenstraat 12
  • De Schutterswei – tuin Prins Bernardlaan 10
  • Harry Warmenhoven – Hoek Dahliastraat/Boomkampstraat

11 jonge makers maakten 8 Luisterhuisjes op een route van vijf kilometer in en om de Alkmaarse binnenstad met 8 historische verhalen waarin markante Alkmaarders vertellen over hun herinneringen aan een bijzondere plek. De 8 verhalen zijn gemaakt onder leiding van Joke Houtkooper en maken deel uit van een reeks minihoorspelen. Alle hoorspelen zijn te beluisteren via kijk & luister.

De makers van de luisterhuisjes zijn gecoached en begeleid door @spot.alkmaar en @slash.artiance
Dank aan: Sam, Maaike, Rik, Simone, Sofie, Yfke, Jenna, Melle, Teun, Zoë en Nina voor jullie mooie creaties. Dank aan alle geïnterviewden en alle locatiegevers voor de mogelijkheid tot het plaatsen van een Luisterhuisje.

Luisterhuisjes is een project van het ABC huis, een bestuurlijke fusie tussen bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, centrum voor de kunsten en is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds en Victoriefonds Alkmaar.