Tijdens, maar ook voorafgaand aan KUUB kunnen mensen gratis workshops volgen! Je kunt je aanmelden via: [email protected] Maar wees er snel bij, want VOL = VOL

KUUB ZineWorkshop - publiceer je eigen mini-zine!
23 mei, 19.30 - 22.00 uur Bibliotheek Alkmaar Centrum

Zines breken dwars door alle literaire conventies heen. Het zijn handgemaakte, zelf uitgegeven magazines waarbij teksten en afbeeldingen worden geknipt en geplakt, vol tekeningen en allerlei stijlen gecombineerd. In de Zine Workshop laat Sara Espi je stapsgewijs een mini-zine maken uit één A4tje! Zine-auteurs beschrijven hun ervaringen van het persoonlijke tot het politieke, van een handleiding tot een protestpamflet. Voor het klimaat of van een intiem alledaags verhaal tot een coming-out. Zines zijn volledig ongecensureerd. Een kopieerapparaat is alles wat je nodig hebt om ze uit te geven.

KUUB Looping GoodWorkshop -beatbox& loopstation!
Artiance Foyer 13.15-14.15 uur, tijdens Festival KUUB zaterdag 15 juni

Dat Looping Good vol creatieve concepten zit moge duidelijk zijn: het begon met het maken van een speciaal soort ijs, dat live op locatie werd gemaakt. Dit loopt lekker. En terwijl dit succes voortborduurt heeft het frisse en energieke team tijd heeft voor veel meer creativiteit! Namelijk muziek maken met een loopstation.En jij kunt meedoen!Met een loopstation kun je op vijf verschillende kanalen je stem of instrumenten in een ‘loop’ gooien, waardoor het zich steeds herhaalt. Dit zorgt ervoor dat je al met één persoon een complete band kunt vormen en je een nummer ter plekke kunt maken.Looping Good neemt je op een speelse manier mee in dit complexe maar leuke wereldje, zodat je hetzelfde heerlijke gevoel meekrijgt die zij ervaren. Er wordt een basis gelegd voor beatboxen, zingen én het werken met de loopstation.

Spoken Word is, in het kort, het voordragen van een zelfgeschreven tekst. Welke ervaring wil jij meegeven aan je publiek? Hoe kun je met behulp van je stem, houding en ritme je publiek meenemen? Is er een boodschap die je wilt overbrengen?Tijdens de workshop krijg je verschillende opdrachten en geeft Maaike Boumans feedback op je performance-vaardigheden. We gaan specifiek werken aan wat voor jou ‘out of the box’ is: waar wil jij in groeien in je performance? Als je iets gaat voordragen (bijvoorbeeld tijdens Festival KUUB 15 juni) kunnen we ook op die performance focussen. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zelf schrijft en graag zijn voordracht wil verbeteren. Enige schrijfervaring is vereist. Wees welkom!