De afgelopen maand raasde KUUB als een wervelwind door Alkmaar. Samen met vele creatievelingen is er tijdens de Creatieve Bootcamp enKunst Estafettesgecreëerd, gelachen en bewogen. Op 12 juni strijkt de wervelwind neer en is het tijd om het publiek in beweging te brengen met een hybride festivaldag! Beweeg jij mee?

KUUB in beweging: een hybride festivaldag 
Festival KUUB zou KUUB niet zijn als we de gecreëerde creaties niet op een bijzondere manier zouden tentoonstellen. Trommelgeroffel.. Dit jaar kan je KUUB in beweging live aanschouwen in een bootje. Ja, dat lees je goed! Op 12 juni vaar je een mooie route met vier stops Bij elke stop zie je een eindresultaat van de Kunst Estafettes in de vorm van een film.

De Kunst Estafettes hebben een maand lang door Alkmaar bewogen. Elke week werd er een creatie doorgegeven aan een groep, duo of solist. Geïnspireerd door de creatie van hun voorganger gingen zij aan de slag: er werd wat toegevoegd, iets nieuws gemaakt of iets veranderd. Al deze creaties zijn gefilmd en gemonteerd tot vier mooie eindfilms. Deze films zijn te zien langs de vaarroute.

Tussen 10:00 uur en 18:00 uur kan je een tijdslot reserveren. Elk kwartier vertrekt er een motorbootje die je zelf bestuurt. Je stapt op bij Alkmaarse bootjes verhuur bij de Geestersingel 15A en je zal het centrum uitvaren langs de Ruysdaelkade. De vaarroute is geheel gratis en corona proof, je krijgt een kleine versnapering en je wordt vermaakt, geïnspireerd of geroerd door onze kunstenaars. Het enige wat jij hoeft te doen is een tijdslot reserveren, en dat doe je hier!

Aangezien we ons aan de corona maatregelen moeten en willen houden, is er maar beperkt plek in de bootjes. Dit betekent dat niet iedereen KUUB in beweging live kan aanschouwen. Niet getreurd, voor diegene die buiten de boot vallen of de 12e al een druk bezette dag hebben, is KUUB online te bewonderen. De vier eindfilms zullen 12 juni om 20:00 uur in première gaan en zijn te zien op ons YouTube kanaal; houd onze socialsdus in de gaten!