Op donderdag 1 juni vond het startsein plaats van de landelijke ‘Ik Toon’ campagne. Op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten is een maand lang kunst te zien. In Alkmaar werd een unieke geveltekening gemaakt door amateurkunstenaar Arjen Ulrich. Bij aanvang van het kunstproject zette wethouder Anjo van de Ven, de eerste lijnen op grote hoogte. “Deze geveltekening laat zien dat niets onmogelijk is en dat iedereen kunstenaar kan zijn” aldus Arjen.

De indrukwekkende tekening laat ons tevens weten dat de derde editie van Festival KUUB eraan komt. Lokale makers en culturele organisaties bundelen op 17 juni 2017 hun krachten om opnieuw het Canadaplein en de omliggende culturele instellingen te voorzien van een mix van workshops, demonstraties, voorstellingen, exposities en live acts.

“Het mooie van Festival KUUB is dat zo’n beetje alle vormen van kunst en cultuur zijn vertegenwoordigd. Alleen al dat geeft de kracht aan die Alkmaar heeft als het gaat om amateurkunsten” aldus wethouder Anjo van de Ven.