Op zaterdag 9 februari staat Overstad in Alkmaar volledig in het teken van het Film en Media Festival. Na het succes in 2017 keert het festival nog groter en uitgebreider terug. Bezoekers kunnen de gehele dag op maar liefst drie locaties terecht. Zowel in het Filmhuis, als in de Hub en HAL25 is een uitdagend programma samengesteld. Voor jong en oud. Van virtual reality tot experimentele film en kunst. Op #FMF is voor iedereen wat te beleven.
Volg de laatste updates over het programma via Facebook

Kinderen gratis toegang
#FMF vindt plaats op zaterdag 9 februari van 11:00 tot 23:00 uur. Kaarten kosten € 15,00 voor een hele dag op alle locaties (inclusief kopje koffie of thee). Bezoekers jonger dan 8 jaar hebben gratis toegang. Je kunt online via fmfalkmaar.nl kaartjes kopen of op de dag zelf in Filmhuis Alkmaar.

Samenwerkende partners
Het Film en Media Festival is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Artiance en Filmhuis Alkmaar. Halverwege 2017 sloegen deze (culturele) instellingen de handen ineen met als doel (jonge) makers een nog groter podium te bieden en de regio kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in het medialandschap. Na de eerste succesvolle editie #FMF werken de partners weer samen tijdens deze tweede editie van het festival.

Ook in 2019 ligt het festivalhart in het Filmhuis. “De belangstelling voor het eerste festival was groot. Ook dit jaar willen we de bezoekers veel laten zien, beleven en ervaren. We bieden bijvoorbeeld (experimentele) films aan die niet eerder zijn vertoond. Daarnaast kunnen bezoekers zelf aan de slag met filmmaken, virtual reality of 3D. Tijdens #FMF laten we zien hoe IT, mediakunst en maatschappij, nu en in de toekomst, samenwerken, elkaar versterken en zich ontwikkelen.” aldus Kim Beaumont van het Alkmaarse Filmhuis.

HAL25: platform voor makers
Met de toevoeging van HAL25 aan het festival is er een centrale plek voor zowel startende als professionele makers gecreëerd. Hier worden diverse workshops georganiseerd, bijvoorbeeld stemacteren, film maken en de workshop Blackout Poetry. Ook kunnen bezoekers zich in HAL25 uitleven met een ‘graffitispuitbus’ op de augmented reality graffitiwall of rondlopen door een expositie met experimentele videokunst.

De Hub: Tech en VR
Liefhebbers van virtual reality, tech en innovatie kunnen hun hart ophalen in de Hub. Dit nieuwe kantoorpand opende begin 2018 maar is ondertussen al niet meer weg te denken uit de Pettemerstraat. Tijdens het festival is dit de plek waar bezoekers in de 3D-mensenscanner van Reproshape kunnen stappen, een VR game kunnen uitproberen of de masterclass muziek programmeren kunnen volgen.

Filmhuis Alkmaar: Film en Media
Ook in het Filmhuis kunnen bezoekers de gehele dag terecht. De foyer wordt deze dag omgebouwd tot laboratorium waar de jongste bezoekers op een speelse manier aan de slag kunnen met robotjes, IOT-devices en een workshop animeren. Voor de overige bezoekers spelen in de filmzalen diverse films en deelt wereldreiziger Tom in ‘t Veld zijn bijzondere reis van Nieuw Zeeland tot de Noordkaap en eindigend in Mongolië met een groep klimaatonderzoekers.