Tijdens de meivakantie wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de Artiance theaterzaal. De zaal is zondag 24 april helemaal leeg gehaald om tijdens de meivakantie de tribune te kunnen vernieuwen, het grid aan het plafond te bevestigen, gordijnen te hangen, spiegels te bevestigen en coulissen te maken. De wanden waren al eerder zwart-blauw geschilderd. Dit gaf al direct een prettige sfeer.

Hergebruik

De tribune zal een ware metamorfose ondergaan. Strakke blauwe theaterstoelen worden afgewisseld met eilandjes waar zitjes worden gecreëerd met vintage stoelen en banken die opnieuw zijn bekleed met uitbundige stoffen in roodtinten. Tafeltjes en schemerlampjes zorgen voor een bijzondere intieme theatersfeer. De meubels zijn op de kop getikt in Alkmaarse kringloopwinkels, de prachtige stoffen waren winkeldochters van een lokale stoffeerderij. De theaterstoelen komen uit een medisch centrum in Friesland en zijn niet van nieuw te onderscheiden. De vloerbedekking op de tribune is gloednieuiw. Al met al een grote hoeveelheid hergebruikte objecten die gecombineerd met elkaar een unieke sfeer opleveren. En voor een beperkt budget!

Crowdfunding

Alkmaar is met deze vernieuwing - grotendeels tot standgekomen met behulp van crowdfunding - een theaterzaal rijker met 100 zitplaatsen en een sfeer die nergens anders is te vinden. De eerste rij is flexibel waardoor de toneelvloer groter of kleiner kan worden gemaakt. De uitstraling is 100% Artiance. De crowdfunders krijgen vanzelfsprekend als eerste de gelegenheid om de zaal in volle glorie te komen bezichten. De uitnodiging volgt spoedig.