Spelplezier met hoge kwaliteit
Het BrugTheaterFestival biedt een unieke kans om kennis te maken met verschillende vormen van podiumkunsten: toneel, muziektheater, musical, zang, dans, clownerie, cabaret en kindervoorstellingen. De belangstelling van amateurs en (semi)professionals om mee te doen aan het festival is groot; ongeacht hun ervaring in het theater. Artistiek leider Leoni van Veen heeft

met haar team een bijzondere mix aan voorstellingen en theatergroepen weten te selecteren, die merendeels afkomstig zijn uit de regio Alkmaar en Noord-Holland. Nieuw is het coaching traject, waarbij beginnende amateurs onder intensieve begeleiding een eigen BrugTheatervoorstelling maken en daarmee voor het eerst op de planken staan. Als stimulans voor hun talentontwikkeling koppelt het artistieke team de enthousiaste amateurs aan professionals.

Theaterfestival zonder drempels
Naast een hoge publiekswaardering voor het BrugTheaterFestival waren er vorig jaar ook momenten dat de cafés uitpuilden. Voor de organisatie het signaal om het festival kwalitatief en kwantitatief uit te breiden. Er zijn maar liefst drieëntwintig voorstellingen op verrassende locaties. Naast vele horecagelegenheden zijn er nu ook voorstellingen bij P&J thuis, installatiebedrijf A.J. Coppens & Zn, kunstschilderspeciaalzaak Theo Groothuizen en tandartsenpraktijk Verdronkenoord. Naast de twintig binnenpodia is er ook buiten op de brug van alles te beleven.

Brugtheaterbeleving
De ongedwongen sfeer biedt deze makers een mooie kans om theater te presenteren aan een breder publiek en het publiek staat dicht op de huid van de spelers. De acteurs kunnen zomaar achter de bar staan, of zelfs op de bar. Ze staan op een klein podium of ze gebruiken het biljart als speelplek; alles is mogelijk. De korte voorstellingen spelen op drie verschillende dagen en op verschillende tijden, zodat je meerdere voorstellingen kunt bezoeken en ook nog tijd voor een drankje en hapje hebt. Creëer met behulp van het tijdschema je eigen BrugTheaterbeleving. Alle informatie staat op brugtheaterfestival.nl en Facebook/BrugTheaterFestivalAlkmaar.

Artiance presenteert
De organisatie van het BrugTheaterFestival is in vertrouwde handen van het vaste team medewerkers en vrijwilligers, sinds dit jaar onder de verantwoordelijkheid en met medewerking van Artiance, centrum voor de kunsten. Met dank aan Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland, Victoriefonds, Taqa Cultuurfonds en de Gemeente Alkmaar. Het is erg leuk om gewoon eens ergens binnen te stappen en de sfeer te proeven. Neem je AlkmaarPas mee, want bij inlevering van een ticket uit de Voordeelgids ontvang je een gratis non-alcoholisch drankje. Na afloop van de voorstelling gaan de spelers met de pet rond, waarin je een vrijwillige bijdrage aan de theatergroep kunt doneren.