HAL25 vormt een week lang het decor voor vijftig kinderen van 9-12 jaar die niet of nauwelijks op vakantie kunnen. Dit jaar wordt er ook een 12+versie voor jongeren georganiseerd, Alkmaar aan Zee XL.

De Alkmaar aan Zee-week in de zomer een vervolg krijgt gedurende het hele schooljaar met workshops in de wijken. We noemen dit Alkmaar on Cruise. Pauline van der Mark, de projectleider van Alkmaar aan Zee, wil zich nog meer richten op de kinderen en jongeren uit minimagezinnen."Tijdens dit project leren de kinderen vaardigheden die zij in de toekomst nodig hebben. Ieder kind heeft mooie talenten in zich. Tijdens Alkmaar aan Zee en het vervolg hierop hebben wij de uitgelezen kans om de kinderen te helpen om die te ontwikkelen”, zegt Pauline.

Alkmaar aan Zee (XL) en Alkmaar on Cruise is er voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en zet zich in voor kinderen en jongeren in Alkmaar om ze een kans te geven om hun eigen talenten te ontdekken.

Voor de Alkmaar aan Zee-week kunt u uw kind niet meer aanmelden. De workshops van Alkmaar on Cruise starten in september in verschillende wijken en hiervoor kan nog worden ingeschreven. Bent u benieuwd of wilt u nog meer informatie hebben? Kijk dan op kinderenaanzee.nl of op de Facebookpagina Alkmaar aan Zee.

Het thema van Alkmaar aan Zee is dit jaar 'jutten' Een week lang gaan de kinderen aan de slag met hun grootste fantasie om iets moois te maken van gejutte spullen, woorden en zelfgemaakte schatten. Tijdens het bouwen, schilderen of schrijven, leren de kinderen allerlei vaardigheden die zij zowel op school als in de toekomst nodig hebben. Dit maakt het een uniek project door de samentrekking van kunst en leren.