Als er iets is dat antwoorden biedt, of troost of inspiratie, dan is het kunst. Daarom komt de culturele sector in actie voor de inwoners van Oekraïne. Onder de naam #H-artForUkraine worden in het weekend van 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten georganiseerd. De opbrengst van deze acties worden gedoneerd aan Giro 555. 

De culturele sector is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, worden in het weekend van 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten georganiseerd. 

Zaterdagmiddag 5 maart is er een lezing bij Bibliotheek Heerhugowaard over deze oorlog; hoe heeft het zo kunnen escaleren? Bezoekers worden gevraagd te doneren aan Giro 555.
Bibliotheek Kennemerwaard
gaat de zogenaamde te laat gelden van volgende week doneren aan giro 555. Dit weekend kleurt de gevel van TAQA Theater De vestin de kleuren geel en blauw, op donderdagavond wordt er een benefietconcert georganiseerd.
Museum Alkmaar
 gaat aankomende week aan scholen een gratis les aanbieden over het beleg van Alkmaar. De scholen worden gevraagd om (vrijwillig) de kosten van het lesprogramma te doneren aan Giro 555.
Artiance, Centrum voor de Kunsten
 maakt dit weekend kunst op de ramen en stimuleert iedereen om te doneren aan Giro 555.

Cool HHW organiseert op zaterdag 5 maart een speciale benefietavond om geld in te zamelen voor Giro 555, een programma waar stand-up comedians de werkelijkheid op een satirische, ironische maar vooral ook komische wijze tegen het licht zullen houden. De volledige opbrengst van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan Giro 555. Naast de ticketinkomsten wordt de fooi van het hele weekend en een deel van de horeca-omzet van zaterdag beschikbaar gesteld aan de samenwerkende hulporganisaties. Om het doneren te stimuleren is het gedurende het weekend ook mogelijk om losse donaties te doen. www.coolkunstencultuur.nl 

Geef nu - Giro 555 | Samen in actie voor Oekraïne
De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Geef nu! Via giro555.nl kun je snel het gewenste bedrag doneren.